Spursy Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 Търся Online скенери за вируси.Искам да сканирам един файл, а не цялата система! Знам за скенера на Kaspersky http://www.kaspersky.com/scanforvirus, но се интересувам за подобна услуга и от други компании. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 За изброените по-долу се сещам в момента. Но повечето (ако не всички) сканират цялата система. Затова според мен ти трябват скенери, които се изтеглят (програми). Eто няколко онлайн скенери:Symantec Security CheckPanda ActiveScanMcAfee FreeScanTrend Micro HousecallSYGATE PrescanAuditMyPcЕто и по-пълно инфо за онлайн скенери (адреси): VIRUS SCANNERS ON-LINEИ малко инструменти за изчистване (removal tools): Free Antivirus Removal Tools Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tao Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 Симантек сканира цялата система само, Панда може да сканира файл или папка. Но за да стигнеш до самото сканиране отнема не малко време, докато касперски файл-скенера нищо не зарежда (Activex) Ето един сайт, който сканира файлове без ограничение с няколко антивирусни едновременно:http://virusscan.jotti.org/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WarezRu Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 Виж кфо ми каза една търсачка -> http://www.google.bg/search?hl=bg&q=On...kener&meta= Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tao Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 Виж кфо ми каза една търсачка -> http://www.google.bg/search?hl=bg&q=On...kener&meta=Пише се scanner а не skener, не всички разбират източноевропейски езици :-) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WarezRu Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 Пише се scanner а не skener, не всички разбират източноевропейски езици :-) Извинявай не сам толкова умен колкото теб ( слава богу ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 След като пробвах за пореден път няколко онлайн скенера, се получиха доста дупчици по системата, та си играх доста време да ги чистя с HijackThis. Едва ли ще използвам тези онлайн "услуги" отново. Останах си само с разширението Free Dr.WEB link checker, който си ми е интегриран във Firefox. Но той е за проверка на линкове в Интернет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tao Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 Sir William, би ли бил по-изчерпателен за какви дупчици и кои скенери става дума Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 В началото на онлайн сканирането има забавяне, уж за ActiveX, ама се изтегля и инсталира cab файл, съдържащ самия скенер. Така се получават инсталации, ама не пише никъде за това. Не е много приятно да се инсталират приложения без знанието на потребителя, когато пише, че е само "онлайн" тест. А след края на "сканирането" приложенията си остават по системата. Не е приятно, когато се инсталират Symantec приложения, които за мен са излкючително досадни с интеграцията им в ОС.Eто пример от лога на HijackThis за МcAfee (дето затрих...): DPF: {EF791A6B-FC12-4C68-99EF-FB9E207A39E6} (McFreeScan Class)Другите онлайн скенери също не правят изключения. Има доста реклама и неприятни моменти. Според мен трябва да се внимава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tao Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 Виж на касперски какво пише: When using this service for the first time, you have to run with Administrator privileges in order to install the product. Also, you will need to download and install files about 400 KB in size (about 1 minute on a 57.6 kbps connection) followed by 7 MB of virus definitions. За да ги махнеш тези килобайти и мегабайти, в Ad/remove prograмс е най-доброто решение, което са и избрали :-) Както виждаш, пише си го черно (и червено в сайта) на бяло. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 E, само Касперски онлайн не го пробвах. Добре е, че има тук-таме такива обяснения. Искам само да ти обясня, че не винаги можеш да отстраниш приложение с add-remove. Имам предвид в момента онлайн скенерите. Ако беше толкова просто, щях да го направя. Та стигнах до HijackThis... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tao Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 (Редактиран) Да, така е, сега като погледнах имам няколко актив-екса на симантек и един мениджър akamаi които не знам как да ги изтрия напълно Редактиран Септември 16, 2006 от tao Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 Да, така е, сега като погледнах имам няколко актив-екса на симантек и един мениджър akamаi които не знам как да ги изтрия напълноС HijackThis или подобна програмка. Има и по-качествен вариант: a-squared. Та трябва да сканираш с HijackThis и да почистиш O16 - DPF (то си има описание на процеса и сървиса). Но внимателно, че в момента работя по спомени... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tao Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 (Редактиран) Да, получи се. Ясно откроих въпросните актив-екси контроли. Благодарско EDIT: C:\WINDOWS\Downloaded Program Files там също излиза списък с Classes и Objects и къде какви длл-чета правят Редактиран Септември 16, 2006 от tao Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Септември 16, 2006 Report Share Публикувано Септември 16, 2006 Хубаво. А не пропускай да допочистиш след това Junk Files и регистрите с програми за целта: WinXP Manager или подобна. Щото при мен EastTec Eraser изтри към 60 мегабайта боклук... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост