avatar1989 Публикувано Септември 23, 2018 Report Share Публикувано Септември 23, 2018 Наскоро ми дадоха този лаптоп за служебен.Има обаче един проблем.Изключва се хаотично без видима причина.Инсталиране е Уиндоус 10 10586.1176.Прикачвам лог от CPU-Z и снимки от евънт лога.Asus 550CM.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 23, 2018 Report Share Публикувано Септември 23, 2018 Това с или без батерия? С включено или изключено зарядно? Дай архив от Глиф. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 23, 2018 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2018 Със батерия и зарядно. Архив от Глиф ще кача утре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 24, 2018 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2018 Ето и лога от Glyph.Logs_Asus_24.09_15.49.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 25, 2018 Report Share Публикувано Септември 25, 2018 Ще трябва да тестваш как се държи само на батерия (без зарядно) и само на зарядно (с премахната батерия). Ако се изключва напълно внезапно, ми звучи като проблем със захранващата част и/или дънната платка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 25, 2018 Author Report Share Публикувано Септември 25, 2018 Да напълно внезапно. Следих темперетурите и волтажите. Последния път се изключи на около 57 градуса. Забелязах че се изключва под товар примерно актуализации,инсталации,бенчмаркове.Утре ще пробвам без зарядно, после без батерия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 26, 2018 Report Share Публикувано Септември 26, 2018 Напреженията няма смисъл да ги следиш, ако е софтуерно. Информацията не е надеждна. Правена ли е някаква профилактика на системата наскоро?Някъде по корпуса усеща ли се някакво силно загряване? Вентилаторът колко топъл/горещ въздух извежда? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 27, 2018 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2018 Да софтуерно ги следя с HWMonitor.Незнам дали е правена.Доколкото знам е пращан за ремонт, отварян е и е върнат със заключението "Не можем да го оправим."И това от две места, но не знам доколко читави сервизи са били.Отдолу липсва едната заключалка на батерията и около едното винтче има надрасквания по корпуса.Преди изключване духа непрестанно топъл въздух.Освен това следих скороста на вентилаторите с FanSpeed и забелязах странен бъг.В даден момент показва скороста на вентилатора в милиони RPM за известно време след което се оправи и си показва нормално число. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 1, 2018 Report Share Публикувано Октомври 1, 2018 Само на батерия или само на зарядно има ли подобрение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Октомври 12, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 12, 2018 Така.Пратих го до Most Computers за диагностика.Отговорът беше дефектна дънна платка - цена 1000лв.Естествено отказах.Въпросът ми е откъде мога да потърся такава дънна платка и да си я сменя сам, естествено ако цената на часта не е прекалено скъпа. ПС:Пробвах и на батерия и със зарядно и без батерия със зарядно - винаги изключва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 12, 2018 Report Share Публикувано Октомври 12, 2018 Да, дънната платка беше другият вариант за причина. Лично според мен не си заслужава да се прави ремонт на въпросния лаптоп. Дори и да намериш дънна платка, не мисля, че ще е драстично по-евтина, ако е нова. Ако е втора ръка, може и да е по-евтина, но пък тогава рискът се увеличава. За жалост не съм се занимавал много с подобни неща, така че мога да ти кажа с голяма точност къде да търсиш. Може би eBay и OLX. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Октомври 13, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2018 Засега намерих това https://www.empowerlaptop.com/p/asus-s550cm-motherboard/. Три пъти по евтина е.Сайта познат ли е на някого? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Октомври 29, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2018 Получих платката от горепосочения от мен сайт.Смених я.Засега няма абсолютно никакви проблеми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Ноември 12, 2018 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2018 Здравейте.Имам нов въпрос относно същият лаптоп.Тъй като забелязах че рам модулуте в него са два, но различна марка искам да ги сменя с два еднакви които имам.Но въпросът ми е следният - модулите в него са DDR3 а аз имам DDR3L.Има ли някаква генерална несъвместимост или ще стане? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 12, 2018 Report Share Публикувано Ноември 12, 2018 Не би трябвало да има проблем в твоя случай. Процесорът трябва да може да работи с DDR3L. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост