Sten Публикувано Септември 3, 2018 Report Share Публикувано Септември 3, 2018 Наскоро опитах да снимам вечерно време(сцена от концерт) няколко видеа с телефона - LG G4. Бях на лошо място - отстрани на сцената, обаче видеото се получи дори по-зле, отколкото очаквах. Фигурите на хората излязоха прекалено ярки, лицата никакви не се виждаха. И най-лошото - не виждам никакви настройки - за разлика от снимането на единични снимки, за да се опитам поне малко да подобря картината.При всички телефони ли е така или проблемът е само в този модел/марка?Друг телефон ли да търся или друго устройство? Забелязах, че компактните фотоапарати са с моно-микрофон, което значи че заснетото видео е "3/4" образно казано. Загледах се в евтини видеокамери - цената им е като на добър телефон, а вършат максимум две от неговите функции(надявам се - достатъчно добре). Не съм сигурен обаче доколко компактна видеокамера може да се използва И като фотоапарат... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nike123 Публикувано Септември 4, 2018 Report Share Публикувано Септември 4, 2018 Забелязах, че компактните фотоапарати са с моно-микрофон, което значи че заснетото видео е "3/4" образно казано.Често казано това за 3-те четвърти не го разбрах. Аз имам фотоапарат Canon PowerShot SX150 IS , който има два микрофона - ляв и десен. Наскоро опитах да снимам вечерно време(сцена от концерт) няколко видеа с телефона - LG G4. Бях на лошо място - отстрани на сцената, обаче видеото се получи дори по-зле, отколкото очаквах.Много е важно светлината да е зад теб, когато снимаш. Светлината играе по-големия фактор при заснемане на каквото и да било. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 6, 2018 Author Report Share Публикувано Септември 6, 2018 Имах предвид, че HD-видео(1080р) с моно-звук изглежда малко странно. Друг въпрос е доколко е реално това "стерео", когато двата микрофона са на едва няколко сантиметра разстояние. И третото е, че сайтове като Технополис понякога допускат грешки за техническите параметри на продуктите. По-странното е, че и самите производители невинаги обявяват ясно и еднозначно такива по-"второстепенни" детайли... За съжаление няма как да контролирам светлините по и към сцената. Най-често се случва светлината да е частично към мен или пък да осветява изпълнителите и те изглеждат обвити в синкаво(по-често) сияние и тогава се чудя дали трябва да увелича или да намаля ISO-то... Иначе вече си взех Panasonic DMC-TZ40 и започвам да го разучавам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Септември 7, 2018 Report Share Публикувано Септември 7, 2018 Май със всички е така... Минаха ми през ръцете три телефона... Всичките бяха горе долу така...Все пак телефон... Снима прави клипове, ама не баш...Имам си и фото апарат. Друга бира е определено! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 14, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 14, 2018 Мисля че в някои отношения този фотоапарат не е по-добър от телефона. Например на фотоапарата стъпките на ISO са през 100, а на телефона са през 50. Освен това - ако правилно съм разбрал инструкциите и това, което видях на практика - при снимане на видео пак настройките нямат особен ефект и още повече - не могат да се променят "в движение". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Октомври 15, 2018 Report Share Публикувано Октомври 15, 2018 Камерите си имат и Exposure Value! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост