SunyShadow Публикувано Януари 31, 2019 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2019 Мисля, че открих причината за проблемите с DVD/CD ROM-a. Един хардуерен "вирус - червей" се беше загнездил в устройството и спъвал движението на оптичната глава или водел до някакво прескачане.Остана ми време и разглобих записвачката, благодарение на инструкциите от темата която преди ми беше препоръчал Night_Raven. На единия пластмасов водач, който е обилно покрит със смазка, имаше залепнало влакно, може би косъм от четка или с друг произход - показано на снимката. Дължината му е около една четвърт от дължината на водача, което съответства на тези около 75% при които, когато достигнеше четенето, започваше да цикли и забива устройството. Сега при няколко проби се копираше без проблеми цялото съдържание от поставени дискове в устройството - това което преди беше невъзможно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 31, 2019 Report Share Публикувано Януари 31, 2019 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост