jelio_jelev Публикувано Април 17, 2018 Report Share Публикувано Април 17, 2018 Здравейте колеги съфорумци. Имам външен хард диск Toshiba v6360-c 1tb USB 3.0, който постоянно е включен в лаптопа (Win 7 x64) и до днес си работеше без проблем, но сутринта забелязах, че го няма в "Моят компютър". Изключих го и го включих отново и ми излезе това:Пробвах и на другия лаптоп, но пак не тръгва. Деинсталирах драйвера за USB 3.0 и пак го инсталирах, няма промяна. Има ли някакъв шанс да го подкарам, че има доста снимки на него, които не искам да загубя. Да допълня само, че на другия лаптоп също е закачен външен диск (друг модел) на USB 3.0 и си работи, Което ме навежда на мисълта, че този първия си е заминал. Благодаря предварително за вниманието. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Април 17, 2018 Report Share Публикувано Април 17, 2018 Щом и на друг лаптоп не работи, най- вероятно е заминал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Април 17, 2018 Report Share Публикувано Април 17, 2018 Проба с друг кабел?Проучи модела на диска и виж дали е SATA вътре, ако да виж кой и къде да го закачи и да го прегледа дали така ще сработи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 17, 2018 Report Share Публикувано Април 17, 2018 Тествай на още компютри, ако имаш възможност. В Disk Management секцията засича ли се по някакъв начин? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Април 18, 2018 Report Share Публикувано Април 18, 2018 Здравейте колеги съфорумци. Имам външен хард диск Toshiba v6360-c 1tb USB 3.0, който постоянно е включен в лаптопа (Win 7 x64) и до днес си работеше без проблем, но сутринта забелязах, че го няма в "Моят компютър". Изключих го и го включих отново и ми излезе това:HDD.jpgHDD1.jpgПробвах и на другия лаптоп, но пак не тръгва. Деинсталирах драйвера за USB 3.0 и пак го инсталирах, няма промяна. Има ли някакъв шанс да го подкарам, че има доста снимки на него, които не искам да загубя. Да допълня само, че на другия лаптоп също е закачен външен диск (друг модел) на USB 3.0 и си работи, Което ме навежда на мисълта, че този първия си е заминал. Благодаря предварително за вниманието.И при мене излиза като се опитвам да включа каквото и да е в едно USB 3!http://store.picbg.net/pubpic/F1/89/1d3673a295daf189.jpg Аз не мога да ти кажа от какво е...предполагам драйвери... Но пиша поста за инфо. Да не вземеш да изхвърлиш диска. Предполагам, че е здрав! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Април 18, 2018 Author Report Share Публикувано Април 18, 2018 С друг кабел е същата работа. В Disk Management не се появява. Засега нямам възможност да пробвам на друг компютър. Но според мен не е от драйвера, защото имам още един диск който си работи. Утре ще се позанимавам да видя какъв е диска. С това дали ще може да се свърже?https://www.ebay.com/itm/SATA-PATA-IDE-to-USB-2-0-Adapter-Converter-Cable-for-2-5-3-5-Inch-Hard-Drive/292323437336?hash=item440fd5ab18:g:dp8AAOSwySVaA8niИ каква е разликата ако се отвори да се свърже с нещо подобно и заводското свързване. Предполагам в кутията има подобен конвертор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Април 18, 2018 Report Share Публикувано Април 18, 2018 Извади диска от кутията и го закачи директно като вътрешен диск в някоя десктоп машина на приятел, за да е с директна връзка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Април 18, 2018 Report Share Публикувано Април 18, 2018 Купи си само външна кутия и премести хард диска в нея. Много е вероятно точно в кутията да е проблема, а не в самия диск.Сега видях, че ExaFlop е дал добро предложение за проверка дали е здрав диска, стига да намериш къде да го сложиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Април 19, 2018 Author Report Share Публикувано Април 19, 2018 Днес отворих кутията и извадих диска. Сата диск е. И тъй като нямах възможност да го пробвам на друг компютър го свързах пак на моя чрез въпросното устройство, към което бях дал линк малко по-нагоре, и о чудо. Диска тръгна. Сега мисля да поръчам ей туй:https://www.ebay.com/itm/USB-3-0-To-SATA-22-Pin-2-5-Hard-Disk-Driver-SSD-Adapter-Card-Super-Speed-5Gb/152305185548?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649Старото, което махнах изглежда горе-долу по същия начин.Предполагам ще работи. От тук следва и другия въпрос. Колко мога да разчитам на диска. С какво да го тествам? Инструмента, който намерих, ToshibaStorageDiagnosticTool не го засича. Той и диска на лаптопа не засича, който предполагам също е тошиба. А иначе модела е Toshiba MQ01ABD100 1TB. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Април 19, 2018 Report Share Публикувано Април 19, 2018 Щом диска е тръгнал, значи е здрав, проблемът е от интерфейсната платка. Можеш да разчиташ колкото на всеки друг диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Април 20, 2018 Report Share Публикувано Април 20, 2018 Защо не си поръчаш направо нова кутия за 2,5 SATA USB? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Април 21, 2018 Author Report Share Публикувано Април 21, 2018 Защото не видях, че с кутията пак излиза толкова като цена. Мислех, че само платката ще е по евтина, но ще си поръчам кутия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост