ares85ares Публикувано Март 22, 2018 Report Share Публикувано Март 22, 2018 На лаптоп Acer Aspire 3 A315-31-C85A има Windows 8.1. Искам да го преинсталирам с Windows 10, но не мога да вляза в биоса. Пробвах всичките F-ове, delete, esc, но не става и не става. Само успях да стигна до някакво boot меню, в което пише, че буутва от Windows и това е - никакви опции за промяна. Трябва да направя да буутва от флашка, но започвам да се изчерпвам... Наистина вече не знам какво да правя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Март 22, 2018 Report Share Публикувано Март 22, 2018 Пробвайте така както е дадено тук: Windows 8 Accessing the UEFI BIOS Setup Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 23, 2018 Author Report Share Публикувано Март 23, 2018 Стигам до последната стъпка и ми иска парола, която никой не си спомня. Има ли някакъв вариант да бъде заобиколена или премахната? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Март 23, 2018 Report Share Публикувано Март 23, 2018 Пробвах всичките F-ове, delete, esc, но не става и не става. Ако баща ми ти беше клиент, щеше отдавна да те е отсвирил! Още със сядането и не можеш да бутнеш. Върви му доказвай, че си компетентен. Не дава да му задавам никакви въпроси! Отговора му е "Ами прави го бе!" Гледа как по 100 пъти рестартирам и се осъмни, че съм калпазанин дъртия! Така и не бутна и го заминах без да му направя бакъп. Но при инсталация на Windows мина съвсем случайно след 6 рестарта. Та гледам и ти също си некомпетентна, по-добре да се оттеглиш.... Бива да се излагаш, ама щом един диск не умееш да стартираш, хайде довиждане..... Дъртите не ги интересува обясненията. Те само ти гледат сеира как се луташ и не знаеш какво да правиш с компютъра им. За тях това е достатъчно да те изрисуват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 23, 2018 Author Report Share Публикувано Март 23, 2018 Не съм професионалист и не ми е това работата. Професията ми е съвсем друга. Правя го за приятел и търся помощ от по-компетентни хора. Не мисля, че ти дължа някакви обяснения и ще те помоля ако не можеш да помогнеш да не спамиш темата. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 23, 2018 Report Share Публикувано Март 23, 2018 Не обръщай внимание на Уди. Проблемите му се многобройни и — подозирам — неизлечими. Така или иначе е въпрос на време е да ме изнерви достатъчно и да го изритам от форума. Можеш да опиташ да въведеш грешна парола три пъти, което може да ти даде възможност да въведеш специален код за отключване, който пък може би ще можеш да си генерираш тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 23, 2018 Author Report Share Публикувано Март 23, 2018 Можеш да опиташ да въведеш грешна парола три пъти, което може да ти даде възможност да въведеш специален код за отключване, който пък може би ще можеш да си генерираш тук. Направих го, но пак ми изписва грешен код Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 24, 2018 Author Report Share Публикувано Март 24, 2018 Справих се. Видях версията на биос, изтеглих следващата от сайта на Acer и понеже пак искаше парола направих стъпките, препоръчани от Night_Raven и успях да вляза в биос. Благодаря на Night_Raven и plamen_80 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Март 24, 2018 Report Share Публикувано Март 24, 2018 Видях версията на биос, изтеглих следващата от сайта на Acer До тук ясно. Изтеглила си. Версия за биос. Версия биос или инструмент за биос, ти само си знаеш. ... и понеже пак искаше парола направих стъпките От тук вече става ясно, че си имала стъпки. Вероятно последователни. Само че никой не вижда какво общо има влизането стъпка по стъпка с това, че си изтеглила следваща версия по биос? Някъде по средата се губи както на аудиторията, така и на теб. Убеден съм, че нищо не си разбрала какво си направила. Лошо, че и останалите потребители на SoftVisia са в пълно лунно затъмнение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Март 26, 2018 Report Share Публикувано Март 26, 2018 Важното е, че се е оправила... пък ти си гледай луната при желание Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Март 26, 2018 Report Share Публикувано Март 26, 2018 Важното е, че се е оправила... пък ти си гледай луната при желание То не е твоя работа дали хората са я разбрали или не. Гледай си твоя биос и се моли да не тръгнеш по нейния път, защото ще станеш повече от смешен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Март 30, 2018 Report Share Публикувано Март 30, 2018 То не е твоя работа дали хората са я разбрали или не. Гледай си твоя биос и се моли да не тръгнеш по нейния път, защото ще станеш повече от смешен!Хайде ходи да кълвеш по дърветата, там ти е силата.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост