kenshiro Публикувано Декември 27, 2017 Report Share Публикувано Декември 27, 2017 Здравейте! Наскоро си взех нов компютър и ми се налага да взляза в BIOS, за да задам буутващата флашка за преинстал, но не успявам. Опитах различни комбинации, но без успех. За първи път ми се случва такова нещо. Дъното ми е asrock AB350 PRO4 , a ОS WIN 10 64 PRO. Има SSD , на което е иснталиран системният дял, но не виждам началните надписи на дъното при стартиране. Процесорът AMD RYZEN 3 1300X (ако има някакво значение). Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Декември 27, 2017 Report Share Публикувано Декември 27, 2017 С какво си пробвал?F2? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Декември 27, 2017 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2017 F2, F8, F10, F11, F12 излиза ми черен екран и си седи си така, докато не натисна ctrl, alt i del и се пуска нормално. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 27, 2017 Report Share Публикувано Декември 27, 2017 F2, F8, F10, F11, F12 излиза ми черен екран и си седи си така, докато не натисна ctrl, alt i del и се пуска нормално.Пробва ли само с бутон Del? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Декември 27, 2017 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2017 Същата работа. Чува се едно изписукване и черен екран. започвам да си мисля, че има проблем с дъното ;( Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Декември 27, 2017 Report Share Публикувано Декември 27, 2017 ftp://europe.asrock.com/Utility/Others/RestartToUEFI(v1.0.5).zip Инсталираш - Стартираш от новата иконка на работния плот - Трябва да изглежда така и цъкаш APPLY.https://imgur.com/DQYqY0lСлед това рестартираш. Не е необходимо да помпаш какъвто и да е бутон. п.с. Не забравяй да обновиш с последния биос 3.30. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Декември 27, 2017 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2017 Пак същият черен екран. Може да е от уиндолса. Бъгнат ми се вижда. Иначе благодаря за програмата. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Декември 27, 2017 Report Share Публикувано Декември 27, 2017 Все си мисля че ОС не би трябвало да има значение но в момента не ми хрумва от къде може да е проблема. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Декември 28, 2017 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2017 И аз така мисля. Вкарах CD, но не го разпознава. Ще трябва намеря начин да рестна уина и ако проблема остане, си мисля, че може да е дъното. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Декември 28, 2017 Report Share Публикувано Декември 28, 2017 Здравейте! Наскоро си взех нов компютър и ми се налага да взляза в BIOS, за да задам буутващата флашка за преинстал, но не успявам. Опитах различни комбинации, но без успех. За първи път ми се случва такова нещо. Дъното ми е asrock AB350 PRO4 , a ОS WIN 10 64 PRO. Има SSD , на което е иснталиран системният дял, но не виждам началните надписи на дъното при стартиране. Процесорът AMD RYZEN 3 1300X (ако има някакво значение).Погледи това видео- Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Декември 28, 2017 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2017 И това опитах, но пак не става. Седи черният екран, вместо да се покаже биоса. Доврчера ще опитам по някакъв начин да го преинсталирам и ако не стане, ще звъня в магазина. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Декември 28, 2017 Report Share Публикувано Декември 28, 2017 Компютъра е за сервиз щом не виждаш post екрана при стартиране или както се изразяваш "началните надписи на дъното при стартиране" Няма как да инсталираш Windows щом екрана е тъмен.а и ако няма post екран вероятно и биоса не тръгваи няма какво да ти подкара нова инсталация!Единственото което може да опиташ е да закачиш друг монитор, да не би този да се е повредил, и да провериш връзката на монитора с компютъра.Като стартира компютъра имаш ли някакви звукови сигнали за грешка? Бипове? Звуков сигнал приличащ на морзовата азбука?Но най - добре ако не е случайно монитора -сервиз. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Декември 28, 2017 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2017 Вчера ми запюлкаха подобни звуци, трудно стартира, но го направи само веднъж. Ще закача лаптопа за монитора, да видя дали там всичко е наред, понеже сега нямам друг. Връзката от компа към монитора е с преходник. От.. как се казваше жакчето, което с един наклонен край, към vga. Видеото ми е AMD rx580 и е вързано директно от него за монитора, който вече е старичък. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Декември 28, 2017 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2017 Връзката от видеото към монитора е осъществена с преходник display port (с един наклонен край в ъгъла) към VGA, защото монитора няма DP. Може ли това да е проблемът? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Декември 28, 2017 Report Share Публикувано Декември 28, 2017 Възможно е. Трябва да тестваш и монитора и преходника на друга машина-работеща.А може и да има несъвместимост между компютъра и монитора.Повреден преходник, или не подходящ. Повреден монитор или неподходящ за преходника! Щом си имал "бипове" е много верочтно да има проблем с връзката към монитора. Тези "бипове" са продукт на Биоса който при стартиране на компютъра, проверява хардуера преди да стартира оперативната система! Те са различни и означават грешка в хардуер.Може да е грешка в клавиатура, в РАМ, в мишка, в монитор. При тебе, нямаш екран,и най-вероятно бипа е означавал грешка с монитора! Ако грешката не е оправена, трябва да се чува при всяко стартиране на компютъра. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост