Yonex Публикувано Декември 1, 2017 Report Share Публикувано Декември 1, 2017 Здравейте, имам лаптоп НР и реших да запълня празния слот. Оригиналната памет е 4GB HMT451S6BFR8A. Разбира се, поръчах същата, но взеха че ми доставиха HMT451S6DFR8A. Не намирам никаква разлика, освен че в документацията пише, че първата е B-die, а втората е D-die, което не съм сигурен какво точно значи. Изглежда и че dual channel-a работи. Заслужава ли си да се занимавам да връщам платката и да чакам да я заменят или мога да си остана така, въпреки че моделите са различни? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 2, 2017 Report Share Публикувано Декември 2, 2017 Не, не си заслужава да връщаш платката. Лично аз не виждам никакви причини за притеснения. Ако ти се занимава, можеш да тестваш с MemTest64. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Yonex Публикувано Декември 2, 2017 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2017 Благодаря много за отговора! Пуснах и теста, няма грешки. Ще оставя нещата така и ще дам една звездичка по-малко на продавача, че лъже с моделите. Освен това се поразрових и B-die е 3rd generation а D-die e 5th Generation от същия RAM модул. Лек ден! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 2, 2017 Report Share Публикувано Декември 2, 2017 Не мисля, че по-ниската оценка е основана. Да, технически не си получил идентичен продукт, но реално си получил максимално близък продукт, който по никакъв начин не отстъпва на оригиналния, дори на теория поне трябва да е по-добър. Най-вероятно просто сайтът не е бил актуализиран. Трудно е да се следят такива дребни неща. И все пак оценката си остава твое решение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Yonex Публикувано Декември 2, 2017 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2017 Само че пичовете бяха листнали и двата модела за продажба и B платката беше по-скъпа от D модела. След като ми пратиха D (на цената за B), махнаха B от сайта си. Явно ги следят тези неща и са некоректни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост