TechnoCarica Публикувано Октомври 15, 2017 Report Share Публикувано Октомври 15, 2017 Не ми е удобно винаги да използвам клавишната комбинация, не успях и да намеря в настройките опция за това, което ми е нужно. Искам да си настроя някой бутон за кирилица, друг за латиница, ще съм благодарна ако някой ми подскаже, как се прави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2017 Report Share Публикувано Октомври 15, 2017 За каква операционна система става въпрос? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechnoCarica Публикувано Октомври 15, 2017 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2017 Уиндоус 10, забравихда уточня. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2017 Report Share Публикувано Октомври 15, 2017 Приемам, че Windows ти е на английски: отвори контролния панел -> Change input methods (в „Clock, Language, and Region“ секцията) -> вляво Advanced settings -> кликни синия текст Change language bar hotkeys.Маркираш си желаната клавиатурна подредба, кликаш Change Key Sequence..., слагаш отметка на опцията за разрешаване, задаваш си клавишна комбинация и кликаш OK. Клавишната комбинация е малко ограничена, но е по-добре от нищо. Ето малко снимки, че иначе е малко като лабиринт... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechnoCarica Публикувано Октомври 16, 2017 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2017 Не искам комбинация, искам един бутон. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Октомври 16, 2017 Report Share Публикувано Октомври 16, 2017 При мен, от менюто, което е посочил Night_Raven, ми дава възможност да избера и това:Това ми позволява да сменям езиците със знака за ударение (`), но ако ползваш фонетика, с този клавиш пишеш "ч", и най-вероятно няма да ти свърши работа. ПП С Windows 10 Home съм... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 16, 2017 Report Share Публикувано Октомври 16, 2017 Цялата идея да се сменя клавиатурна подредба с един клавиш е контра-продуктивна, защото пречи на използването на въпросния клавиш по предназначение, дори и въпросният клавиш да се използва рядко. Затова всички клавишни комбинации са... комбинации. За по-стари версии на Windows (мисля, че до Windows XP) имаше допълнителни програми (SwitchIt и SwitchType), които предлагаха опция за смяна на клавиатурната подредба с Ctrl. За щастие те не работят под по-нови версии на Windows (поне на базата на мои тестове), защото смяната с Ctrl е умопомрачително глупава идея. Не знам за алтернативи на горните програми. Не мисля, че има. Толкова ли е сложно да натиснеш два клавиша, вместо един? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechnoCarica Публикувано Октомври 16, 2017 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2017 Ще ми е по-удобно с един, за това търся пряк път имам бутон, който никога не използвам, опитвах да намеря начин да заеме тази функция, не успях, когото попитах с повече опит с Уиндоус, не намери начин и за това опитах тук, като последна възможност. Разбирам смисъла на комбинациите, щом не може, ще го преживея.Благодаря за отговорите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Октомври 17, 2017 Report Share Публикувано Октомври 17, 2017 Понеже ми стана интересно, и знам, че няма начин да няма начин, намерих това: https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/map-any-key-to-any-key-on-windows-xp-vista/ Не съм го пробвал, но ако върши това, което са описали - ще ти реши проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост