Bogomil Публикувано Август 15, 2017 Report Share Публикувано Август 15, 2017 Здравейте аз съм нов тук и търся помощ със смяната на видео картата ми. Аз имам процесор i3 2100 3.10 ghz и видео карта gtx 650 1 gb, 4 gb ram и 64 битова операционна системабих желал да си сменя видео картата с ето тази https://www.emag.bg/video-karta-msi-nvidia-geforce-gt-730-v2-2048mb-ddr3-128-bit-hdmi-dvi-vga-n730-2gd3v2/pd/D669HYBBM/?ref=cart_itemдали тя ще стане на моя комп ?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2017 Report Share Публикувано Август 15, 2017 За „ставането“ ще стане. Съвсем отделен въпрос е, че избраната от теб карта е в действителност по-слаба от текущата ти. Ако искаш реален ъпгрейд, ще трябва да се разделиш с поне 250 лева. Дай малко повече информация. Какви са дънната платка, захранващият блок? Какъв е мониторът и ще се сменя ли той скоро? Какъв е бюджетът? Какви игри възнамеряваш да играеш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bogomil Публикувано Август 15, 2017 Author Report Share Публикувано Август 15, 2017 Аз искам да играя играта: Overwatch на хубави графики с 70+ fps е не чак макса. Не знам как да видя какво ми е дъното, а и как така gtx650 1gb е по–хубава от 730 2гб 128 бита. Аз съм само на 14 и захранващият блок си нямам и на представа какво значи. За бюджет аз разполагам с 70 лева а брат ми той е съгласен да ми даде колкото се налага защото и той харесва играта и я играе, а и майка ми и баща ми също са готови да ми дадат пари. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 16, 2017 Report Share Публикувано Август 16, 2017 Не разбирам защо говориш за 70+ FPS, след като мониторът ти е ограничен до 60Hz, което обезсмисля всичко над 60 кадъра в секунда. Какво те кара да мислиш, че GT 730 е по-добра карта от GTX 650? Защо да не може да е по-слаба? Захранващият блок е компонентът, който преобразува променливото напрежение от електрическата мрежа в постоянно такова за нуждите на останалите компоненти в компютърната система. Ако искаш по-просто обяснение: кабелът от контакта се свързва точно със захранващия блок, който дава ток на компютъра.Важно е да знаем какъв е по ред причини. За жалост не може да се разбере какъв е той по софтуерен начин. Трябва или да отвориш кутията, или да погледнеш разни документи (гаранционна карта, фактура, касова бележка), които си получил при закупуването на захранващия блок или на компютъра (ако е купувана конфигурацията наведнъж). За останалите компоненти можеш да използваш да речем Глиф. Не спомена никаква информация за монитора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Август 16, 2017 Report Share Публикувано Август 16, 2017 GT730 и с 4GB да е пак си остава по-слаба. Може да ти се види странно но GT730 има и 64 бит. вариант които е по-добър от 128 бит. https://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-gv-n730d5-2gi-2gb-gddr5-64-bit-dvi-d-d-sub-hdmi-rev-2-0-ga-vc-n730d5-2gi/pd/DG0Y22BBM/Но разликата със съвременно вградено видео е чиста статистика. Например GT720/710 са по-слаби от такова.Разбирай че смяна на сегашното видео си струва само с карта от GTX750 нагоре. Предвид изискванията на играта даже идва слабо. п.с. За да е по-разбираемо гледай само карти с GDDR5 не с 3 а ако ще е Nvidia да почва с GTX а не GT.GTX 1050TI , 1050 , 750TI , 750 както и RX 550 са много икономични карти и захранването не е проблем.https://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-amd-rx550-gaming-oc-2gd-2gb-gddr5-128-bit-displayport-hdmi-dvi-d-ga-vc-rx550gaming-oc-2gd/pd/D9Y7VDBBM/Това е от най-евтините варианти за видеокарта с която ще можеш да играеш на ниски настройки.За 60 фпс на медиум (1080p) ще ти трябва още по-добра видеокарта както и повече рам и най-вече по-добър процесор! Разбирай че и да се напънеш за RX 560 2GB която е около 240 лв. просто не става само с видеокарта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Gyurov1 Публикувано Август 17, 2017 Report Share Публикувано Август 17, 2017 PowerColor RX 550 2GB Red Dragon AXRX 550 2GBD5-DH/OC Обща стойност - 203.83 лв. с ДДС Линк: http://nikem-bg.net/cart/57934p1rf.html Това е минимума ,който бих препоръчал за gaming. С колко рам памет си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bogomil Публикувано Август 17, 2017 Author Report Share Публикувано Август 17, 2017 Благодаря ви за информацията. Явно в бъдеще ще трябва да си я сменям кат събера пари Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост