stanilabg Публикувано Август 1, 2017 Report Share Публикувано Август 1, 2017 Привет!Имам външен хард диск WD Elements 1ТВ. Ползвам го всекидневно вече 4 години, като дата диск. Досега не съм го дефрагментирал. Има ли нужда/смисъл? Спомням си, че навремето бях дефрагментирал дял D, на вътрешен диск, в следствие на което определени песни "прескачаха" по време на слушане на музика. Използвам MyDefrag. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 1, 2017 Report Share Публикувано Август 1, 2017 Нужда е силно казано, но по принцип не би трябвало да има негативни последици. Дали обаче ще се усети положителната разлика, е съвсем отделен въпрос. Ако е активно използван, би трябвало да има някаква поне малко осезаема разлика. Проблемът, който описваш, трябва да е съвпадение. Няма никаква логика дефрагментиране, независимо с коя програма, да доведе до подобен проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 1, 2017 Author Report Share Публикувано Август 1, 2017 Ок. Ще пробвам. П.П. MyDefrag е достатъчна, нали? Кой вариант е най удачен в моя случай - дата диск месечно, денно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 1, 2017 Report Share Публикувано Август 1, 2017 MyDefrag е достатъчна, с месечен скрипт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 4, 2017 Author Report Share Публикувано Август 4, 2017 48 часа. Може ли да се разчете статистиката (нещо нередно)?Преди:След: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 4, 2017 Report Share Публикувано Август 4, 2017 Тя може да се „разчете“, но няма как да се каже каква ще е разликата в производителността след дефрагментацията. Ако въпросният диск се използва основно за съхраняване и не се отварят файлове често от него, надали ще усетиш разлика. Ако се работи доста с него, но основно се използва за мултимедиа (т.е. там са ти музиката и/или филмите), също не трябва да има някакво осезаемо подобрение. Реално по-голям смисъл от дефрагментация има, ако файлове се четат често и/или са много, и/или са големи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 4, 2017 Author Report Share Публикувано Август 4, 2017 Да, диска се използва предимно за музика и филми, и тук там стартирам някоя портативна програма от него. Знам, че е друга тема, но до някъде за това дефрагментирах диска. При гледане на HD филми (които са на този диск) с помощта на MPC HC, при h/w има леко насичане. Като я изключа, всичко се оправя. Гледат се на телевизор посредством HDMI кабел. Струва ми се, че на компютърния монитор няма проблем. Не с всички филми е така (не мога да хвана зависимост).Дали е от "разкъсаните" филми, дали заради кабела (защо тогава не всички), дали в дадения момент има друго натоварване компютъра, дали самия файл е така конвертиран (при изключена h/w няма проблем), не знам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 4, 2017 Report Share Публикувано Август 4, 2017 Какви са процесорът и видео картата и какво точно хардуерно ускорение използваш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 4, 2017 Author Report Share Публикувано Август 4, 2017 Intel® Core i3-2100 CPU @ 3.10GHzIntel® HD Graphics 2000 Използвам/л съм DXVA2 native, но и при copy-back е същото положение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 5, 2017 Report Share Публикувано Август 5, 2017 Не се сещам за причина проблемът да го има при гледане на телевизор през HDMI, но да го няма при гледане на монитор. Малко общи въпроси/съвети отново...1. Актуализирай MPC-HC до последната версия, ако не е.2. Кой рендерър използваш?3. Опитай и с QuickSync декодера.4. Ако не ти е проблем, дай снимки от настройките на Splitter и Video decoder. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 6, 2017 Author Report Share Публикувано Август 6, 2017 1. Актуализирай MPC-HC до последната версия, ако не е.Изтеглих я, но не мисля, че проблема се корени в версията - до преди няколко дни тази, която използвах, беше актуална. А проблема с насичането го имам отдавна, просто сега стана дума за него. 2. Кой рендерър използваш? 3. Опитай и с QuickSync декодера.Ще пробвам по късно днес. 4. Ако не ти е проблем, дай снимки от настройките на Splitter и Video decoder. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 6, 2017 Report Share Публикувано Август 6, 2017 По принцип ме съмнява проблемът да е точно във версията, но все пак по-новите версии на MPC-HC имат и по-нови вградени декодиращи филтри, в които също може да има бъгчета. Така че не пречи да си сигурен, че не е там проблемът, като актуализираш за всеки случай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 7, 2017 Author Report Share Публикувано Август 7, 2017 А може ли само да заменя mpc-hc.ini от старата към новата версия, за да ми се запазят настройките? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 7, 2017 Report Share Публикувано Август 7, 2017 Да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 7, 2017 Author Report Share Публикувано Август 7, 2017 1. Актуализирай MPC-HC до последната версия, ако не е.Вече е сторено. 3. Опитай и с QuickSync декодера.Като че ли върви по гладко. Ще трябва да изгледам някой друг филм, че така на сила не става. Колкото повече гледам, толкова повече не съм сигурен, дали се променя нещо. Качвам видео, за да стане ясно какво имам предвид.Record_2017_08_07_11_59_10_39.zip Съсредоточи се в дясно от средата на екрана (гледай върховете на планината или дървото). Дори средата да върви гладко, краищата насичат. Т.е., когато камерата се приближава към центъра на екрана, а отстрани й минават (остават) доста бързо някакви обекти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост