ozzy Публикувано Юли 10, 2017 Report Share Публикувано Юли 10, 2017 Информацията от DiskSmartView не показваше грешки и в Event Viewer нямаше нищо, което да сочи към подобен проблем, а за жалост не сме врачки.Така е. Ако смарта не дава грешки няма как да се разбере, че има проблем с хард диска докато последния не спре да работи. Забавянето по-принцип може да се дължи на проблем с харда, но това няма как да разберем, ако не виждаме изменения в S.M.A.R.T на диска. Тъй че Matt_Ragan пиеш една студена вода и сменяш диска. Лош късмет. И на мен се е случвало неведнъж диск да спре да работи без видима причина. Сменям и преинсталирам колкото и да ми е неприятно. Ако е в гаранция търсиш си гаранцията за смяна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Matt_Ragan Публикувано Юли 21, 2017 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2017 Така е. Ако смарта не дава грешки няма как да се разбере, че има проблем с хард диска докато последния не спре да работи. Забавянето по-принцип може да се дължи на проблем с харда, но това няма как да разберем, ако не виждаме изменения в S.M.A.R.T на диска. Тъй че Matt_Ragan пиеш една студена вода и сменяш диска. Лош късмет. И на мен се е случвало неведнъж диск да спре да работи без видима причина. Сменям и преинсталирам колкото и да ми е неприятно. Ако е в гаранция търсиш си гаранцията за смяна.В такъв случай какви превантивни мерки трябва да се вземат за да не ни изненада внезапна смърт на хард диска.За моят не получих никакви предупреждения,нито сини екрани,нито нищо.Не е и удрян или падал лаптопа.Доколкото знам SSD дисковете умирали внезапно,но аз не съм с такъв.От сервиза ми казаха че най-вероятно са паднали главите и не ми обясниха какво означава това,а и в протокола нищо не пишеше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 21, 2017 Report Share Публикувано Юли 21, 2017 Няма превантивни мерки, които да можеш да вземеш. Ако захранващият блок е достатъчно сносен, дискът поддържа нормални температури и не е удрян/изтърван, то всичко останало е „божа работа“.За SSD не се притеснявай. Всички съвременни SSD устройства са достатъчно издръжливи. Много по-вероятно е да го смениш заради ъпгрейд на компютъра или просто от желание за SSD с по-голям капацитет, отколкото самото устройство да „умре“. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Matt_Ragan Публикувано Юли 26, 2017 Author Report Share Публикувано Юли 26, 2017 Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост