IVAN Публикувано Май 31, 2017 Report Share Публикувано Май 31, 2017 Здравейте,в момента правя проверка за почти автоматично настройване на това, което желая да постигна, но все пак искам да попитам и съ-форумците тук дали са намерили и/или знаят някакво решение. Искам на няколко компютъра да направя всеки ден в 19ч. (примерно) да се пуска скрипт, който да трие историята на три браузъра - IE, firefox и Chrome, но без да иска админски акаунт. Тъй като това може да е една идея по-трудно, обмислям варианта за настройка на браузъра да трие историята си автоматично след като се затвори. Намирам как почти автоматично да го направя на IE:https://www.stigviewer.com/stig/internet_explorer_8/2012-06-22/finding/V-22148 но на другите браузъри в момента все още търся. Компютрите са Windows 7 и 8.1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Май 31, 2017 Report Share Публикувано Май 31, 2017 On 5/31/2017 at 7:50 AM, IVAN написа: настройка на браузъра да трие историята си автоматично след като се затвори.Тая опция я има в хрома...ама трябва да поръчкам да видя къде точно беше, и ще пиша! За лисицата...не знам! п.п. В грешка съм. Става дума за лисицата. инструменти>настройки>поверителност, вместо "помни историята" от менюто избираш "използва потребителски настройки" и по долу ти се показва "Изчистване на история при изход от Firefox" За хромата...ще поръчкам и там, ако намеря нещо, ще пиша! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Май 31, 2017 Author Report Share Публикувано Май 31, 2017 Самата настройка я знам къде е във всеки браузър, но идеята ми е с някакъв .reg файл да я пускам, а не да кликам из менютата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 31, 2017 Report Share Публикувано Май 31, 2017 Може би някоя планирана задача, която да изпълнява BAT/CMD, който на свой ред да извършва командите? Така дори можеш и администраторски привилегии да използваш, без да е нужно потвърждение на UAC.За Internet Explorer може би описаните команди в най-долния отговор на тази страница ще са от полза. За Chrome и Firefox предполагам, че ще трябва да се изтрива ръчно съответния файл, който съдържа хронологията и/или останалите файлове/папки, които съдържат кеш, изтегляния, отметки и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Май 31, 2017 Report Share Публикувано Май 31, 2017 On 5/31/2017 at 8:31 AM, IVAN написа: Самата настройка я знам къде е във всеки браузър, но идеята ми е с някакъв .reg файл да я пускам, а не да кликам из менютата.Това си нямам на идея... Пита ли професора? Гугъл! п.п. Е точния човек дето може да помогне! Защото аз... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Май 31, 2017 Report Share Публикувано Май 31, 2017 Здравей, разгледай този линк, дали не би ти помогнало по някакъв начин с някоя притурка може би. http://www.fixitscripts.com/problems/a-script-to-clear-browsing-history-download-history-and-empty-the-cache-for-ie-chrome-firefoxПиша през телефона и не ми позволява да съкратят линка.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост