Jump to content

Срив на интернета


Matt_Ragan

Препоръчан пост

Здравейте!Имам два лаптопа.На един си има Интернет.На другият обаче се получи срив на Интернет-връзката.Опитах с преинсталация на драйвера за Wi-Fi-a,но не се получи.Знае ли някой къде другаде би могла да бъде причината.С Windows 10 съм.

Link to comment
Сподели другаде

На какъв език е операционната система? Как точно се свързваш към Интернет, т.е. посредством рутер, директна връзка към доставчика, с какъв протокол и т.н.?

 

Дай снимка на системата област, за да видим иконата.

Link to comment
Сподели другаде

Windows-a е на български,оптичен интернет от Vivacom,ipv4 протокол.От снимката долу вдясно се вижда червеното кръгче с белият X в него върху иконата за Интернета.От настройките не мога да включа опцията за Wi-Fi-а,връща се в положение изключено...androns за какъв Wi-Fi Limited става въпрос след като писах че на единият лаптоп имам Интернет,а на другият не.ExaFlop изпълних инструкциите от линка,но промяна няма.

post-30503-0-56519700-1493479979_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

А пробва ли автоматична поправка - десен клик по иконата за мрежата >Отстраняване на проблеми > Имам друг проблем > Използване на специфичен адаптер > избери WiFi > Следващ > 

Link to comment
Сподели другаде

Няма такова нещо!При мен е:десен клик по иконата на мрежата>Отстраняване на проблеми и започва веднага Диагностика на мрежата на Windows/Откриване на проблеми/>1.Проверка дали проблемът е коригиран и 2.Пропусни тази стъпка>При проверката дали проблема е коригиран ми изкарва първият прозорец и след "Разглеждане на допълнителни опции" другият прозорец.


Оправих се!На първият от горните прозорци се вижда "Показване на отчет за отстраняването на неизправности".При преглед на отчета на едно място видях че трябва да включа някакво копче или нещо подобно беше и веднага си спомних че преди време бях споделил проблема с мой познат и той ми каза че трябва да се включи от клавиатурата,но бях забравил за това.И наистина,на клавиатурата имам едно такова копче за Wi-Fi.Натиснат и задържах и ми изчезна червеното кръгче за което писах по-горе но още нямах Интернет.След свързване с мрежата на Vivacom и въвеждане на данните за безжичната мрежа всичко си дойде по местата.Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат!

post-30503-0-46580200-1493570134_thumb.jpg

post-30503-0-87926600-1493570157_thumb.jpg

post-30503-0-54482000-1493570192_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...