regbor Публикувано Април 25, 2017 Report Share Публикувано Април 25, 2017 Ситуацията е следната: сменям дъното на лаптопа с чисто ново. Лаптопа тръгва, но няма подсветка на екрана. Слагам пак старото-екрана работи. Слагам новото - не.Та въпроса ми е дали има някакъв вариант проблема да не е в новото дъно?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Април 25, 2017 Report Share Публикувано Април 25, 2017 Ще е полезно да дадеш информация за лаптопа (и дънната му платка) и за новото дъно, с което заменяш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Април 25, 2017 Author Report Share Публикувано Април 25, 2017 Лаптопа е Тошиба А300. Дъното е Интел, също като старото. Като казвам същото, имам впредвид абсолютно същото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 28, 2017 Report Share Публикувано Април 28, 2017 Не се сещам за причина, ако дънната платка е наистина чисто нова, да има подобен проблем. Ти как си сигурен, че въпросната дънна платка, която си монтирал е наистина чисто нова? Все пак лаптопът е доста стар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Май 6, 2017 Author Report Share Публикувано Май 6, 2017 Платката е чисто нова, защото дойде запечатана в оригиналната си опаковка. Всички останали компоненти, като графична карта, памет стикове и т.н. са тествани и работят. Още повече, че функционират без проблеми като върна старото дъно. Новото тръгва докато не свържа видео картата...и тогава екрана е черен. Компа работи, екрана не. Вероятно не го разпознава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 9, 2017 Report Share Публикувано Май 9, 2017 Извинявам се за забавянето. Объркваш ме нещо. Как така като свържеш видео картата? Тя е вградена в дънната платка, не отделна. Също така, ако разполагаш с монитор с подходящ вход, можеш да опиташ да тестваш дали на външен дисплей ще има изображение. Може да се наложи да превключиш ръчно сигнала посредством клавишна комбинация. Не знам при въпросния модел на Toshiba как е точно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост