a.v.v. Публикувано Април 1, 2017 Report Share Публикувано Април 1, 2017 Здравейте!От няколко седмици не мога да приспя лаптопа ми. Когато затворя екрана или когато му дам "Sleep", екрана оставя черен, LED лампичката продължава да свети и охлаждането си работи. Налага се да го изключа принудително, понеже не отговаря на никакви команди. Помня че преди няколко дни успях да го вкарам в сън след като го оставих към половин час в този черен екран, което е много повече от нужното му време нормално (5-6 секунди).Проблемният лаптоп е Lenovo G510, със Windows 7. Предполагам че започна да прави проблем след като актуализирах видео драйвера. Пробвах всички решения в интернета (промяна в Power Options, проверка кои устройства могат да изкарат компютъра от сън и др.), разчетох се и из Microsoft-ските форуми, уви нищо не сработи, което ме навява на мисълта, че става някакъв конфликт между самия драйвер и Windows-а.Ще помоля само хора с адекватно мнение да пишат, както казах по-горе, повечето възможни решения съм ги пробвал.Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
juliano52 Публикувано Април 1, 2017 Report Share Публикувано Април 1, 2017 Настройки на дисплеят? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
a.v.v. Публикувано Април 2, 2017 Author Report Share Публикувано Април 2, 2017 Днес се пробвах отново да го вкарам в sleep, след като му актуализирах видео драйвера отново, този път ми показа син екран 0x0000009F DRIVER_POWER_STATE_FAILURE. Отворих minidump файла, но не можах да го разчета като хората и не ми стана много ясно от къде идва проблема, за това съм ви го прикрепил. Настройки на дисплеят? 1366x768, видео картата е AMD Radeon R7 M265 със последни драйвери (ако това искаш да питаш).minidump.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 2, 2017 Report Share Публикувано Април 2, 2017 Сигурен ли си, че видео драйвърът е последна версия? Кой точно драйвър си инсталирал? Останалите драйвъри (чипсет, аудио, мрежова, т.н.) актуални ли са? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
a.v.v. Публикувано Април 2, 2017 Author Report Share Публикувано Април 2, 2017 Сигурен ли си, че видео драйвърът е последна версия? Кой точно драйвър си инсталирал? Останалите драйвъри (чипсет, аудио, мрежова, т.н.) актуални ли са?Да, драйвера е последна версия - AMD Radeon 17.3.3 - Driver Packaging Version 16.60.2911.1011-170316a-312245E-CrimsonReLive. Другите драйвери са актуални също. Мисля, че проблема е от на AMD драйвера (от dump файла, до колкото разбирам, се посочва че atikmpag.sys прави проблема, който е на AMD). Утре ще го преинсталирам и ще видя дали продължава да се държи така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 2, 2017 Report Share Публикувано Април 2, 2017 Ако искаш да преинсталираш драйвъра, ти препоръчвам да го направиш с помощта на DDU под Safe Mode. Самата програма предлага опция за рестартиране и извършване на нужната операция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
a.v.v. Публикувано Април 3, 2017 Author Report Share Публикувано Април 3, 2017 Преинсталирах драйвърите с DDU, но не успя да оправи проблема. Мисля да се обърна към техния Support да ме асистират с този проблем, явно не им е наред драйвъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
a.v.v. Публикувано Април 4, 2017 Author Report Share Публикувано Април 4, 2017 Не знам как, но днес когато пробвах отново да го приспя, си заспа без проблеми. Тъкмо им бях писал на AMD съппорта и изглежда някак си се оправи от само себе си. Проблемът ми е решен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост