Mariana Pancheva Публикувано Март 8, 2017 Report Share Публикувано Март 8, 2017 Здравейте, преди малко си включих външния хард както обикновено, но имах малко работа и компа заспал.натиснах space на клавиатурата да го събудя и ми се появи някакво прозорче, нещо се зареждаше на него,не му обърнах много внимание и реших да изляза от него като натисна червеното хиксче в ъгъла му.След малко гледам, вече не ми показва харда като Remouvable Disk, ами като Local Disk и не мога да го отворя,казва ми, че трябва да го форматирам преди да го използвам. На телевизора също не ми го разпознава като устройство, какво съм натиснала според вас. Хелп :(( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 9, 2017 Report Share Публикувано Март 9, 2017 Моля, дай снимка от Disk Management: десен клик върху Computer/This PC -> Manage -> Disk Management, за да видим как изглежда въпросното устройство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mariana Pancheva Публикувано Март 9, 2017 Author Report Share Публикувано Март 9, 2017 Здравей, надявам се, че това е което трябваше да кача : ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Март 9, 2017 Report Share Публикувано Март 9, 2017 Повредена файлова система - предлагам сканиране с testdisk Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 10, 2017 Report Share Публикувано Март 10, 2017 Ако TestDisk е прекалено сложна, можеш да опиташ EaseUS Partition Recovery Wizard. Безплатната версия трябва да е напълно достатъчна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mariana Pancheva Публикувано Март 10, 2017 Author Report Share Публикувано Март 10, 2017 така, реших да инсталирам EaseUS Partition Recovery Wizard. ето какво ми излезе,като пуснах програмата и избрах външния хард - когато процеса по сканирането приключи просто трябва да натисна Recover в долния десен ъгъл, за да ми се възстановят файловете ли? Извинявайте, ако задавам глупави въпроси, просто досега не съм правила такова нещо : ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 10, 2017 Report Share Публикувано Март 10, 2017 Това е снимка от Data Recovery Wizard, аз предложих EaseUS Partition Recovery Wizard. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mariana Pancheva Публикувано Март 10, 2017 Author Report Share Публикувано Март 10, 2017 това, което изтеглих няма ли да свърши работа? да го спра ли и да изтегля другата програма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 10, 2017 Report Share Публикувано Март 10, 2017 да го спра ли и да изтегля другата програма?Да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Март 11, 2017 Report Share Публикувано Март 11, 2017 Ако стане с EaseUS Partition Recovery Wizard е най-добре, защото ще се възстанови структурата на директориите и имената на файловете на 100%. Ако не стане, тогава вече позвате Data Recovery. 7 data recovery e много добър избор, но не е безплатна. От това което видях на снимката обаче би трябвало да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mariana Pancheva Публикувано Март 12, 2017 Author Report Share Публикувано Март 12, 2017 Здравейте, след доста дългооо сканиране, ми излезе ето това за съжаление, нищо не е намерено. Ако занеса харда на сервиз, дали няма да успеят да се справят по - добре :bang: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Март 13, 2017 Report Share Публикувано Март 13, 2017 Аз имах същия проблем тия дни и го оправих с chkdsk/f/r Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Март 13, 2017 Report Share Публикувано Март 13, 2017 Аз имах същия проблем тия дни и го оправих с chkdsk/f/rКогато няма видим дял чекдиск не помага. Здравейте, след доста дългооо сканиране, ми излезе ето това ffff.jpg за съжаление, нищо не е намерено. Ако занеса харда на сервиз, дали няма да успеят да се справят по - добре :bang:Ще се справят, но...числото сигурно няма да ви хареса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 13, 2017 Report Share Публикувано Март 13, 2017 Подозирам, че в този случай ще е по-лесно да се възстановяват колкото се може повече файлове, след което устройството да се форматира. За възстановяване на файлове програми има немалко. Гореспоменатата TestDisk е отлична и безплатна, но изисква няколко висше образования. Recuva е друга подобна програма, която е безплатна и лесна за работа, но не е и особено ефективна. GetDataBack е лесничка и ефективна, но не е безплатна. Алтернативен вариант е да опиташ да поправиш повредените начални сектори с TestDisk. Ако се справяш с английски, можеш да погледнеш тази страница. Можеш директно да отидеш на секция „Repair partition table and boot sector“. Сервизът също е решение, ако има такъв, на който да имаш доверие, че ще се справят, или ако не ти се рискува лично. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Март 13, 2017 Report Share Публикувано Март 13, 2017 След малко гледам, вече не ми показва харда като Remouvable Disk, ами като Local Disk и не мога да го отворя,казва ми, че трябва да го форматирам преди да го използвам.Диска се вижда, но не се отваря. Иска форматиране. Същия случай като моя. И тъй като моя проблем се появи малко след като видях тази тема и аз пробвах предложенията които дадохте, но нищо не стана и затова пробвах и с chkdsk. Моя диск е 2Тб и го сканира цяла вечер. На сутринта вече работеше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост