maxx271 Публикувано Февруари 26, 2017 Report Share Публикувано Февруари 26, 2017 Здравейте , днес си продадох процесора и реших да си сложа друг доста стар е но само този имам за момента дъното ми е GIGABYTE GA-EQ45M-S2 а процесора който искам да ползвам няколко дни е Intel Pentium 4 640 3.2 GHz .Дъното ми го поддържа а не иска да тръгне с него . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 26, 2017 Report Share Публикувано Февруари 26, 2017 Сигурен ли си, че въпросният процесор е функционален? Увери се, че захранващите и двата кабела от захранващия блок са свързани както трябва: основният с 24-те пина и допълнителният за 12-те волта. Какво точно се случва, когато включиш компютъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maxx271 Публикувано Февруари 26, 2017 Author Report Share Публикувано Февруари 26, 2017 Сигурен ли си, че въпросният процесор е функционален? Увери се, че захранващите и двата кабела от захранващия блок са свързани както трябва: основният с 24-те пина и допълнителният за 12-те волта. Какво точно се случва, когато включиш компютъра?Компютъра се стартира и се изключва сам и после сам се стартира но монитора не светва каза ха ми,че N/A, означавало че не се поддържа но не разбирам . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 27, 2017 Report Share Публикувано Февруари 27, 2017 Доколкото видях в сайта на Gigabyte, въпросният процесор е в списъка с официално поддържани, така че не би трябвало да има проблеми. Да не би като си монтирал процесора да си окривил някое краче в цокъла? Отново ти споменавам да провериш дали всички захранващи кабели са свързани както трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Февруари 28, 2017 Report Share Публикувано Февруари 28, 2017 Опитай и Reset на Биоса! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Февруари 28, 2017 Report Share Публикувано Февруари 28, 2017 Компютъра се стартира и се изключва сам и после сам се стартира но монитора не светва каза ха ми,че N/A, означавало че не се поддържа но не разбирам . Правилно са ти казали. А от Gigabyte са ти го написали с големи червени букви в случай че за пръв път се сблъскваш с подобно четиво.Night_Raven той списъка е значителен но не всеки процесор за сокета се поддържа а тези които се поддържат понякога искат по-нови версии на биоса. В случая просто няма поддръжка именно това значи N/A иначе пише версията на биоса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 28, 2017 Report Share Публикувано Февруари 28, 2017 Мое недоглеждане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост