skeptik Публикувано Февруари 25, 2017 Report Share Публикувано Февруари 25, 2017 Здравейте ! Взех си ССД с идеята "windows" да ми е качен на него , като старият ми хард диск си остава като допълнителен Local Disk в my computer . Инсталирах Windows 10 x64 като всичко е наред компютъра си върви екстра ,но забелязах ,че в BIOS все още като Windows bootable e старият хард диск . Пробвах какво ли не да променям по Boot менюто и не става SSD да ми го показва като Bootable . Версията на BIOS е последната налична , Долу прилагам снимки ако може да добиете по-добра представа за проблема . Не знам дали е бъг или нещо друго , компютъра си работи факт ,но ако може да се оправи защо да не го оправя . . snimka1snimka 2 snimka3 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 25, 2017 Report Share Публикувано Февруари 25, 2017 Ако правилно съм разбрал проблема, би трябвало EasyBCD да ти помогне.В началото си избираш желания език и кликаш OK.След това кликаш OK, за да използваш безплатния лиценз.След като стартира програмата, кликаш бутон BCD Backup/Repair, вдясно избираш Change boot drive, кликаш Perform Action, избираш си дяла от падащото меню и кликаш OK.Рестартирай и се увери, че в UEFI настройките за стартиращите устройства са коректни, т.е. че SSD е основното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Февруари 25, 2017 Author Report Share Публикувано Февруари 25, 2017 Не се получава . Всичко описано направих . Като пусна програмата ми показва допълнително това . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 26, 2017 Report Share Публикувано Февруари 26, 2017 Ако си направил всичко и си променил последователността в UEFI, всичко трябва да е наред.В EasyBCD, в секция View Settings, кой дял е посочен за стартиращ?А защо не форматираш дяла на твърдия диск, на който преди е имало операционна система? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Февруари 26, 2017 Author Report Share Публикувано Февруари 26, 2017 Посочен е "C" дял . Форматиран е целия хард . След чистата инсталация имах само "С" дял , другите си ги изкарах през computer management . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост