krum922 Публикувано Януари 29, 2017 Report Share Публикувано Януари 29, 2017 Здравейте приятели компютарчето ми работи с рам памет Kingston 667 2 гб аз имам още една Kingston обаче е 800 и искам да си я добавя но като я сложа в слота и включа компютара стига до зареждане на windowsa и директно се рестартира дали не трябва да се барника нещо по Biosa или ако има друга тънкост да ми обясните как да си подкарам и другата плочка рам много ама много ще съм ви благодарен дъното ми е MSI K9AGM3 ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Януари 29, 2017 Report Share Публикувано Януари 29, 2017 Първо, е добре да се провери плочката от 800 дали е изправна. За целта извади старата и се опитай да стартираш компютъра само с новата, тази от 800 MHz. По принцип е хубаво двете плочки да са с една честота, не е казано,че няма да работят двете, но ако се синхронизират двете, работната честота ще падне под 667 MHz. А зависи и от дъното, и процесорът. Някой дъна не понасят Рам с различна честота.. Ако компа тръгне с новата, значи е в изправност (поне на пръв поглед) без тест. опитай пак с двете. На дъното би трябва да имаш 4 слота за РАМ, два със син цвят и два с оранжев. Опитай да сложиш плочките първоначално в едноцветни слотове,(сините обикновено) ако не стане в разноцветни. Примерно първия от ляво, и вторият след него,.би трябвало да са с различни цветове.После опитай и оранжевите, но преди всичко се увери,че компа ще тръгне и ще работи без проблеми с новата рам, като извадиш старата! Не пипай нищо по биоса! Има няколко разновидности на това дъно MSI K9AGM3 FIH, MSI K9AGM3 FD, MSI K9AGM3 F кое точно е твоето? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
krum922 Публикувано Януари 29, 2017 Author Report Share Публикувано Януари 29, 2017 благодаря много но като сложа само тази новата дето е 800 MHz пак си се рестартира дори не иска да тръгне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Януари 29, 2017 Report Share Публикувано Януари 29, 2017 като сложа само тази новата дето е 800 MHz пак си се рестартира дори не иска да тръгнеЗначи тази плочка не е в изправност !!! Не можеш да я ползваш! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Януари 29, 2017 Report Share Публикувано Януари 29, 2017 Сложи по бавната памет до процесора. П.С. Ся видях, че е написал, че не баца плочката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 31, 2017 Report Share Публикувано Януари 31, 2017 Звучи сякаш самата плочка памет е дефектна, но можеш да опиташ внимателно да изчистиш контактните писти на паметта с гумичка, след което да тестваш дали ще работи коректно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост