naskobk Публикувано Декември 28, 2016 Report Share Публикувано Декември 28, 2016 Проблема е следният,преди ми работеше принтера на единият от старите компютри,но от известно време не ми инициализира принтерас Windows XP sp 3 e,значи когато дам командата от контрол панела в разделПринтери и факсове - ADD a printer ми излиза съобщение:Operation could not be completed. The print spooler service is not runing.Да но когато влезна в Services.msc и избера Print Spoolerservice status is Stopped, след което рестартирам процеса,и излиза съобщение Service status Started.Но след като отида да добавя принтер, процеса автоматично сеспира и пак ми излиза съобщение The print spooler service is not runing.и не мога да си стартирам принтера и изобщо един затворен кръг,бих искал да знам дали има измъкване от този проблем.Благодаря на отзовалите се................. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 28, 2016 Report Share Публикувано Декември 28, 2016 Виж в Event Viewer какви са съобщенията за грешка.Принтера инсталиран ли е въобще - например с драйвери от сайта на производителя или от CD?Кажи поне модела на принтера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Декември 28, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2016 в Event Viewer Пише това:таз грешка е дава в раздел Application Event Type: WarningEvent Source: UserenvEvent Category: NoneEvent ID: 1517Date: 28.12.2016 г.Time: 21:49:29User: NT AUTHORITY\SYSTEMComputer: VICTORY-E3EC48Description:Windows saved user VICTORY-E3 registry while an application or service was still using the registry during log off. The memory used by the user's registry has not been freed. The registry will be unloaded when it is no longer in use. This is often caused by services running as a user account, try configuring the services to run in either the LocalService or NetworkService account.For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.Принтера е HP мастиленоструен,но това не е съществено тъй като самият компютър не ме пуска да избера какъвто и да е драйвер за принтер,без значение, просто като дам Add a printer изпиза съобщение:Operation could not be completed. The print spooler service is not runing.и до там.Даже не дава възможност да се търсят драйвери както е на нормалните операционни системи.Според мен проблема не е в липсата на драйвери за принтера а в това че услугатаPrint Spooler е блокирана от системата и дори като я пусна се самоизключва.Преди ми работеше и виртуалният PDF принтер,след което и той спря да работи въпреки че е инсталиран. DoPDF 6.1 printerПредполагам че може да е някой вирус и да ми е омазал библиотеките,Net Framework, или Microsoft visual C + някоя от тези да са се повредилино не съм на 100% сигурен в това.................................. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 29, 2016 Report Share Публикувано Декември 29, 2016 Стартирай cmd и постави следния текст: net stop spoolerdel /F /Q %systemroot%\System32\spool\PRINTERS\*net start spooler и натисни Enter Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Декември 29, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2016 Изпълних горната процедура,процеса продължава да се самоизключва,Print Spooler не работи нормално.Сигурно има някакъв вирус,тъйкато това ми се получи след като,прехвърлях някакви кракнати програми отAndroid телефона на компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 29, 2016 Report Share Публикувано Декември 29, 2016 Пробвай с този инструмент Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Декември 29, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2016 За съжаление и този инструмент не помогна,но от това което прочетох, като възможна причина за грешкае конфликт на dll файлове,което ще рече че има такива които си пречат един на друг,само че не знам кои може да са за да ги отстраня. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 29, 2016 Report Share Публикувано Декември 29, 2016 Провери за грешки и в секция System на Event Viewer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Декември 29, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2016 Event Type: ErrorEvent Source: Service Control ManagerEvent Category: NoneEvent ID: 7034Date: 29.12.2016 г.Time: 19:13:02User: N/AComputer: VICTORY-E3EC48Description:The Print Spooler service terminated unexpectedly. It has done this 3 time(s). For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. Тази грешка ми дава в Event viewerкакто и проблем с netevent.dll Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Декември 29, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2016 Мисля че открих къде е проблема,в c:\ устройство има една втора уиндоус директроияи там има дублиран файла netevent.dllC:\WINDOWS.0\system32Въпроса е как да изтрия тази директория след катокомпютъра ми дава забранен достъп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 29, 2016 Report Share Публикувано Декември 29, 2016 Опитай да я изтриеш чрез Disk Cleanup: десен клик върху дял C: -> Properties -> Disk Cleanup -> Clean up system files. Някъде из списъка трябва да има нещо от рода на previous Windows installation. Ако изтриването на папката не помогне, опитай следното:- отвори services.msc;- спри Print Spooler;- изтегли и стартирай прикрепения .reg файл, след което кликни Yes -> OK;- отвори папка C:\Windows\System32;- десен клик върху spoolsv,exe -> Take Ownership;- отново изпълни командата, която ExaFlop спомена по-нагоре;- стартирай отново Print Spooler. InstallTakeOwnership.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Декември 29, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2016 стартирай прикрепения .reg файл, след което кликни Yes -> OKЗа кой прикрепен reg файл става въпрос?За изтриването на папката нещо не се получиили аз някъде бъркам не съм абсолютно сигурен че на XPDisk Cleanup работи по аналогичен начин с другите операционни системи.Това ми са възможните опции за избор при Disk cleanup: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 29, 2016 Report Share Публикувано Декември 29, 2016 Опа, моя грешка. Забравил съм да го прикрепя. Сега е наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Декември 30, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2016 Изпробвах горните методи и не се получи,след което с Windows repair функцията, която се ползва за поправка на операционната система,взе че стана, принтерите изгряха,но взе че ми се прецака нещо антивирусната.С AVG съм, интернета го пооправих та горе долу работи.,но антивирусната нещо си е забравила инсталационния код.Както и да е ще го мисля,Благодаря на всички за съдействието.Пожелавам Ви приятно изкарване на новогодишните празници,повече здраве и късмет през Новата година. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Декември 30, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2016 Извода ми е следния:Едно нещо се оправи десет се развалят,май това дето се получи е като лекарствата в традиционната медицина,сега доста програми не работят, както трябва иwindows instaler нещо се прецака,е принтерите вече ги има и са налице,инсталирах втора операционна система ив момента компютъра ми е с две операционни системи,старата операционна система ще я изтрия след катонакича както трябва новата.Ще продължавам да я карам на проба грешка пък докадето стигна. Поздрави на всички Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост