ozic Публикувано Декември 21, 2016 Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Исках да пиша в няколко други теми за Word, но всичките бяха заключени. С Word 2013 съм и имам няколко въпросa: 1. Имам документ от 5 страници и слагам номерация по следния начин: 1/5, 2/5, ... тоест да се знае коя е страницата в момента и колко общо страници има. Но, когато станат 6 страници, трябва ръчно да променям, за да стане 1/6, 2/6, ...Има начин всичко това да се прави автоматично и пак да изписва 1/ХХХ, 2/ХХХ, ..., без значение колко страници ще се добавят. Как се прави? 2. Как да направя автоматично, когато запаметявам документ и го кръстя с някакво име, между думите да има тирета? Пример: Проба-проба-проба.docx Въпросът ми е и за какво се прави това? Много хора го използват, дори някои сайтове сами слагат тирета между думите, когато сваляш документ от тях. Питал съм, но никой не може да ми обясни. 3. По какъв начин се прави всеки документ, когато го именувам, след името автоматично да се добавя номер, букви, думи или всичко заедно? Пример: Проба-проба-проба-ААА123. Този номер се слагал, поради няколко причини: всеки документ да има номер и да се подреждат по-лесно; да се знае кой е собственик или автор на документа. 4. Когато напиша нещо и го изпратя на някой, той го препрати на друг и т.н., искам да се знае, че аз съм автор. Имаше начин да се напише нещо и да се знае кой е автор. Как се правеше? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 21, 2016 Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Здравей,ще отговора на въпросите, които мога или намерих решение: 1. Описано е доста добре тук:https://support.office.com/en-us/article/Add-page-number-X-of-Y-to-a-document-1f273c7c-661c-4444-97b5-c7ec07270f16 2. Мисля, че не е възможно да става автоматично. А защо се прави, поне според мои наблюдения е че преди 5-10 години много малко софтуери обработваха space коректно и ако имаше такъв, то се 'разваляше' URL адреса му. Пример: http://test.com/proba test.txt , ще хване адреса само до proba, без test.txt (както е сега го направих). В момента го има този проблем с някои софтуери, но са много малко. 3. Нямам идея, някой друг да помогна. 4. Добре описано тук:https://support.office.com/en-us/article/Change-the-author-name-for-documents-0ad23fe7-b82e-40c4-b9d9-391fec971a54 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 21, 2016 Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Здравей ozic,подавам два линка, с доста описания, надявам се да достигнеш до някакво решение относно т.3Линк1, Линк2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 21, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2016 По точка 1 не ми стана ясно. Прикачвам един документ да видите как автоматично се променят страниците 1/5, 2/5, ..., а ако се добави нова автоматично се получава 1/6, 2/6, ... Това не можах да разбера как се прави! proba.doc Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 21, 2016 Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Така, точка 1:Махни тази отметка показана на снимката: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 21, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Не става! Опитах какво ли не, но пак не мога да го направя както е показано на файла proba. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 21, 2016 Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Как да не става, като става!Кликваш във Футера и поставяш курсова между числата, след което отиваш и махаш отметката на Different Odd & Even Pages.Дали аз нещо не разбирам, във показаният от теб файл номерацията върви 1/1, 2/2, ако я има отметката (Different Odd & Even Pages), доколкото разбирам желаеш да бъде например 1/13, 2/13 и т.н ако я намя отметката (Different Odd & Even Pages) или бъркам нещо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 21, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Не, не си ме разбрал. Ще се опитам да го обясня пак: Правя документ от 5 страници и искам да му номерирам страниците. Давам на Insert Page Number и добавям номер. така първа страница има номер: 1, втора страница 2 и т.н.След това, пред номера на страницата изписвам думата "страница", а след номера друго. Вече получените страници имат следния вид: Страница 1 от 5Страница 2 от 5Страница 3 от 5Страница 4 от 5Страница 5 от 5 Но ми се налага да напиша шеста страница. И шестата страница се получава така: Страница 6 от 5. Искам автоматично (както е на пробния файл) да се получи: Страница 6 от 6. Тоест, автоматично да се номерира и новата страница, а не ръчно да й променям номера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 21, 2016 Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Хайде отново: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 21, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Отвори пробния файл и иди на последната страница. Тя е Страница 5 / 5. Натискай Ентер, докато не се появи шеста страница. Тя е Страница 6 / 6 - автоматично става така. По описания от тебе начин, шестата страница ще се покаже като Страница 6 / 5. Сега разбра ли какво имам предвид? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 21, 2016 Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Проба файла е само от две страници на Europass това няма значение и когато натискам ентер става точно каквото поискаш ти. Показаният (казаният) от мен начин, прави точно това, ако се наложи ще направя и видео за да го покажа.Не знам как да го обясня по друг начин.Провери все пак дали са такива настройките в следният прозорец: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 21, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Не се получава! Направи видео, ще съм благодарен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 21, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2016 Оставяй! Разбрах как става по много голяма случайност! Insert - Footer - скролвам надолу и избирам Grid или Semaphore Това ми трябва! Благодаря на всички за помощта! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 22, 2016 Report Share Публикувано Декември 22, 2016 Е аз какво показвах по-горе. Да моята версията е по-стара, но стъпките са същите, като избираш двойни числа, т.е grid или semaphore, при мен е друго Bold............!Радвам се че си стигнал до решението.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост