georgi711220 Публикувано Декември 13, 2016 Report Share Публикувано Декември 13, 2016 Здравейте! Бихте ли ми обяснили, как да спра ъпдейтите на десятката, че не е като 7 и 8.1 и не мога да се ориентирам?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Декември 13, 2016 Report Share Публикувано Декември 13, 2016 Здравейте! Бихте ли ми обяснили, как да спра ъпдейтите на десятката, че не е като 7 и 8.1 и не мога да се ориентирам?!Контролен панел>Административни инструменти>Component services>Services (Local)От списъка намираш Windows update и го забраняваш - изключваш! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 13, 2016 Report Share Публикувано Декември 13, 2016 Спирането на актуализациите не е препоръчително. Някаква конкретна причина, поради която искаш да ги забраниш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgi711220 Публикувано Декември 13, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2016 Спирането на актуализациите не е препоръчително. Някаква конкретна причина, поради която искаш да ги забраниш?Защото уиндоуса е теглен от торент Активиран е с кмс пико, пише че е Активиран ама може микромеките да го секвестират - знам ли Благодаря за отговорите! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 13, 2016 Report Share Публикувано Декември 13, 2016 Не би трябвало да има проблеми, но ти си преценяваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Декември 13, 2016 Report Share Публикувано Декември 13, 2016 Няма смисъл да ги спираш. Това надали ще промени нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Декември 13, 2016 Report Share Публикувано Декември 13, 2016 Спирането на актуализациите не е препоръчително. Някаква конкретна причина, поради която искаш да ги забраниш? Прави ъпдейтите в най-неподходящия момент! И те залоства за един цял скъпоценен час! Занимаваш се с някаква прецизна работа - конверт, рип, прочие и изведнъж компютъра ти вехне, диска започва упорито четене, интернет трафика се колебае, правят ти изненадваща каша по сложни инсталации.Последният път снощи с цялата си наглост ме разигра с фалшиво обновяване. CPU претоварено, хард диск лудее, отварям диспечера и гледам виновника Windows Module Installer. Проверявам за актуализации, проверен преди 5 часа. Проверявам пак - няма нови, същото съобщение, компютъра е актуален. А Windows Module Installer си работи на пушка! Интернет трафик не върви. Цял час го чакам, чакам, чакам, изчаквам, писна ми и реших да го спра от диспечера, че си лягам. С край на задачата и процеса спря! Бе твоето животно, що ме разиграваш мръсна гадино да те чакам и да лапаш ресурсите. Стартирал, пък зависнал безцелно.Тези ъпдейти трябва да вървят, когато ТИ им посочиш, не когато му скимне и реши да те баламосва.Windows трябва да умре! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blue_Hulk Публикувано Декември 15, 2016 Report Share Публикувано Декември 15, 2016 Прави ъпдейтите в най-неподходящия момент! И те залоства за един цял скъпоценен час! Занимаваш се с някаква прецизна работа - конверт, рип, прочие и изведнъж компютъра ти вехне, диска започва упорито четене, интернет трафика се колебае, правят ти изненадваща каша по сложни инсталации.Последният път снощи с цялата си наглост ме разигра с фалшиво обновяване. CPU претоварено, хард диск лудее, отварям диспечера и гледам виновника Windows Module Installer. Проверявам за актуализации, проверен преди 5 часа. Проверявам пак - няма нови, същото съобщение, компютъра е актуален. А Windows Module Installer си работи на пушка! Интернет трафик не върви. Цял час го чакам, чакам, чакам, изчаквам, писна ми и реших да го спра от диспечера, че си лягам. С край на задачата и процеса спря! Бе твоето животно, що ме разиграваш мръсна гадино да те чакам и да лапаш ресурсите. Стартирал, пък зависнал безцелно.Тези ъпдейти трябва да вървят, когато ТИ им посочиш, не когато му скимне и реши да те баламосва.Windows трябва да умре! За това избираш опцията, която да проверява за ъпдейти, но ти да решиш дали да ги изтегли и инсталира на компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 15, 2016 Report Share Публикувано Декември 15, 2016 Няма такава опция в Windows 10. Срещал съм настройки посредством gpedit, но не съм сигурен дали работят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 21, 2016 Report Share Публикувано Декември 21, 2016 HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update Създава се DWORD запис AUOptions, на който се задава една от следните стойност:1 = Никога не проверявай за актуализации2 = Провери за актуализации, но нека да избера дали да изтегля и инсталирам3 = Изтегли актуализациите, но нека избера, дали да ги инсталирам4 = Инсталирай актуализациите автоматично. http://winaero.com/blog/wp-content/uploads/2015/01/Windows-10-change-windows-update-settings-600x450.pngили в администраторска конзола (cmd as admin) се изпълнява:reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update" /f /v "AUOptions" /t REG_DWORD /d 2като на мястото на получерната цифра (2) се поставя такава от 1 до 4 според описанието по-горе Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост