borisg1957 Публикувано Декември 4, 2016 Report Share Публикувано Декември 4, 2016 Здравейте на всички,имам лаптоп Dell latitud d630 с ОС Widows XP SP3 и имам следният проблем.След първоначална инсталация на драйвер за wi-fi адаптера се виждат много възможни мрежи за връзка и аз си се свързвам нормално със своята мрежа и всичко работи чудесно.Това обаче е така до момента в който рестартирам лаптопа.След рестартиране на лаптопа ми изчезва иконката за връзка с рутера ( респективно интернет) и не се виждат никакви мрежи.При това положение аз си имам връзка с интернет и всичко е ОК.Проблема идва когато отида на друго място и се помъча да направя връзка с друга мрежа.При опит да направя връзка с друга мрежа ми изписва съобщението на снимката.Ако искам да направя връзка трябва да деинсталирам и отново да инсталирам драйвера.Когато се прибера в къщи всичко отново се повтаря.Ще бъда много благодарен ако някой може да ми помогне.Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 4, 2016 Report Share Публикувано Декември 4, 2016 Здравейте borisg1957,преди доста време ми се налагаше да търся драйвъри wi-fi и при инсталирането са се получавали подобни проблеми.В този случай съм се възползвал от тази програма, която ме е спасявала в много трудни моменти.Въпроса е че може би драйверът може и да работи, но да не е точно този, който трябва.Бих предложил да премахнете сегашните налични драйвъри и при липса на такива да включите програмата, която да покаже, точно кой ни трябва.Надявам се да помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 4, 2016 Report Share Публикувано Декември 4, 2016 Изглежда е забранена безжичната мрежова услуга.https://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/wlan_client_configure.mspx?mfr=true Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2016 Report Share Публикувано Декември 4, 2016 Каква точно е безжичната мрежова карта? Откъде е изтеглен драйвърът за нея и коя версия е? Инсталирани ли са всички актуализации за операционната система? Предполагам не, защото виждам иконата на Automatic Updates в системната област. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 5, 2016 Report Share Публикувано Декември 5, 2016 Night_Raven, все пак е Windows XP и актуализациите може и да не са необходими. Като например актууализацията за края на Win XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 5, 2016 Report Share Публикувано Декември 5, 2016 Да, някои специфични актуализации са наистина излишни и е по-добре да не се инсталират. Останалите обаче си остават препоръчителни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
borisg1957 Публикувано Декември 5, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2016 Мрежовата карта е Intel®PROWireless3945ABG,драйверите които съм ползвал са единият е от Dell,а другият от Intel който е инсталиран в момента.С другият драйвер имах проблем че Wi-Fi-я на лаптопа самопроизволно се изключваше ии се налагаше да преинсталирам драйвера на ново,или да рестартирам лаптопа.ОС е версия март 2014 от Maherz.Благодаря за бързите отговори и ще опитам да изпълня съветите и ще пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 6, 2016 Report Share Публикувано Декември 6, 2016 Да разбираме ли, че става дума за лаптоп на Dell?Стартирай cmd и в него постави следната команда:wmic bios get serialnumberи натисни Enter. Копирай появилия се резултат у го публикувай тук или с негова помощ намери верните драйвъри тук:http://www.dell.com/support/home/bg/en/bgbsdt1/Products?app=driversКогато не намира мрежи, пробвай следното:Стартирай ncpa.cpl, щракни с десен бутон по Wireless адаптера и избери Disable, щракни отново с десен бутон и избери Enable. Сега в левия панел избери View available wireless networks и се свържи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
borisg1957 Публикувано Декември 6, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 6, 2016 Да точно за Dell става въпрос и това което излиза след задаване на въпросната команда е така наречения service tag и точно чрез него съм търсил и теглил драйверите от Dell .Другият вариант за сега не съм го пробвал . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 6, 2016 Report Share Публикувано Декември 6, 2016 Провери и услугата Wireless Zero Configuration Service дали работи в момента, когато възникне проблемът.http://www.ezlan.net/wzc.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 9, 2016 Report Share Публикувано Декември 9, 2016 Тази версия на някой си Maherz никак не ми вдъхва доверие. Препоръчвам да не се използват разни измислени самоделки на инсталалции на операционни системи.Така и не каза точно коя версия е драйвърът, така че ти давам последната по моя информация: тук. Има ли някакви грешки в Event Viewer? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 9, 2016 Report Share Публикувано Декември 9, 2016 http://www.nomaher.com/forum/index.php?board=1.0 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 9, 2016 Report Share Публикувано Декември 9, 2016 http://www.nomaher.com/forum/index.php?board=1.0Да, намерих го този форум. И? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 9, 2016 Report Share Публикувано Декември 9, 2016 Авторът на компилациите само интегрира нужните актуализации със средствата на Microsoft, без да премахва нищо от оригиналния образ и без да добавя допълнителен софт на трети страни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 9, 2016 Report Share Публикувано Декември 9, 2016 Дали или не, не мога да кажа лично. Просто нямам вяра на нищо, което е самоделка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост