peter69pl Публикувано Октомври 27, 2016 Report Share Публикувано Октомври 27, 2016 Моля за извинение и преместване на темата.Въпросът ми е каква е причината да се изостави Престо?Подчертавам, че в 12 -а версия вече е разбит.Опера 11 още е най-бързият браузър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 27, 2016 Report Share Публикувано Октомври 27, 2016 Разработването на Presto отнемаше доста време и ресурси. Opera явно не са имали достатъчно и/или ги и мързеше. Затова решиха да преминат на готов и доказан енджин, което да им спести време, нерви и усилия. Разбира се тези спестени ресруси не бяха пренасочени както трябва, т.е. Opera не беше пресъздадена с друг енджин, а беше просто един клонинг. Не знам какво имаш предвид под „разбит“. Версия 12 все още използваше Presto. Също така „бърз“ е относително понятие. Съвременните енджини са всъщност по-бързи от Presto. А дори и да кажем (хипотетично), че Presto е по-бърз, не мисля, че части от секундата са от значение. Скоростта на рендериране на страници от мнооого отдавна не е реален фактор при избор на браузър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост