k0st4din Публикувано Октомври 9, 2016 Report Share Публикувано Октомври 9, 2016 Здравейте на всички,на лаптопа му изгоря монитора, купи се нов лаптоп.Хардиска работи безупречно, информация в него има доста.В дилема съм, защото потърсих в интернет за кабели(преходници) от Хард диск към USB и намерих, но има едно допълнение в което се казва, че може да има нужда от допълнително захранване на хард диска (купува се допълнително, освен кабела).Моля за вашето мнение, ако снимките ви помогнат, какъв кабел да взема и ще ми трябва ли допълнителното захранване!?Благодаря ви предварително за съдействието. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Октомври 9, 2016 Report Share Публикувано Октомври 9, 2016 Ако новият ти лаптоп има оптично у-во. Можеш да го махнеш и да си купиш Caddy, поставяш диска и си го ползваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 9, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 9, 2016 Така. Новият лаптоп е ACER E5-572G.3 USB изхода.Този диск, няма да се носи никъде, просто има информация, която искам да използвам, когато ми потрябва да си я сваля на новият (което ще се случва във времето напред постепенно).Оптичното устройство ми трябва - изключвам този вариант с Caddy.1. Това би ли станало ЛИНК? - вариант, който най-много ме устройва.2. Някои казват, че може да ми трябва и допълнително захранване, нето такова, което не ми харесва много с тези кабели.Та, в този ред на мисли питам: Моят хард диск, трябва ли му доп. захранване или ще може да работи и с първият предложен вариант?Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Октомври 9, 2016 Report Share Публикувано Октомври 9, 2016 На твърдия диск пише DC 5V. Едно USB 2.0 има напрежение 5V. 0.5A. Би трябвало само с кутията да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Октомври 9, 2016 Report Share Публикувано Октомври 9, 2016 Аз точно така съм направил, само че с друг модел външна кутия, но кабелът за включване в компютъра е с двойно USB за увеличаване на максималния ток. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 9, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 9, 2016 Аз точно така съм направил, само че с друг модел външна кутия, но кабелът за включване в компютъра е с двойно USB за увеличаване на максималния ток.Здравей, тогава да попитам, ако са нужни 5V, то защо да използвам второто USB за повече ток?Каква е логиката, ако не изгори и не повреди харда, тогава добре, но ако не са му нужни не мога да хвана логиката.Ако имаш някакво обяснение, моля те сподели го с мен.Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Октомври 9, 2016 Report Share Публикувано Октомври 9, 2016 На диска освен 5V пише 0.85A. USB 2.0 осигурява 0.5A, USB 3.0 - 0.9A. И все пак смятам, че няма да има нужда от второ USB за допълнително захранване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 10, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 10, 2016 Благодаря много.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Октомври 11, 2016 Report Share Публикувано Октомври 11, 2016 На някои лаптопи само с един [uSB] към лаптопа, може да не "запали" дискът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stefi22 Публикувано Октомври 13, 2016 Report Share Публикувано Октомври 13, 2016 Мога да предложа мнение от личен опит тук. Кабел с външно захранване:Имам такъв, доста жици са, но определено има смисъл, ако имаш повече от един външен и не само такъв за лаптоп. 3.5 например, не съм виждала кутийки за тях. Доста кабели са верно и с тези жици нямаш голяма гаранция, че няма да се закъса някоя, дали на захранването, дали на диска. Кутия.Перфектно решение да си направиш външен хард. Трябва ти само един кабел и ти си човека. Имам две такива от изгорели лаптопи и дори мога да подкарам програми които са били на тях. В пъти по-добре от кабела с външно захранване. Caddy - това не всеки го поддържа. Аз исках да си сложа SSD на мястото на диска, ма няма как да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост