Vanyna Публикувано Октомври 3, 2016 Report Share Публикувано Октомври 3, 2016 Здравейте! Можете ли да ми дадете съвет, как да премахна малките стрелички от иконите на десктопа ми, които ме дразнят? Когато бях с Windows XP, прочетох някои съвети по форумите и успях да ги премахна, като бръкнах в регистрите. Сега съм с Windows 10 и никъде не мога да намеря решение! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 3, 2016 Report Share Публикувано Октомври 3, 2016 Пак в регистъра е настройката, ползва се ключа HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer.Виж дали имаш ключ Shell Icons, ако нямаш - създай го.В него създаваш String Value с име 29 и му задаваш стойност %windir%\System32\shell32.dll,-50.Направената промяна влиза в сила след рестартиране на системата. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Октомври 3, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 3, 2016 Как се влиза в регистъра, като няма "Изпълнение" (Run) в "Старт" менюто на Windows 10? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Октомври 3, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 3, 2016 Как се влиза в регистъра, като няма "Изпълнение" (Run) в "Старт" менюто на Windows 10?Така, намерих как се влиза, след доста търсене. Стигнах до създаване на ключа, защото го нямам...Сега или..хайде утре, че ме достраша много да пипам, поне да е през деня! Ще споделя, какво съм направила! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 3, 2016 Report Share Публикувано Октомври 3, 2016 Ето горната настройка в .reg формат. Изтегли прикрепения файл, разархивирай съдържанието му в удобна папка, кликни два пъти върху remove_shortcut_arrows.reg, кликни Yes -> OK. Рестартирай компютъра. remove_shortcut_arrows.zip Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Октомври 4, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 4, 2016 Благодаря, Night_Raven! Много си точен и добре, че ми се включи с твоята компетентност в темата! Получи се, без да ми се налага да ровичкам в регистрите! Отдавна следя твоите съвети и указания и съм се придържала към тях! Хубав ден! Благодаря и на всички останали специалисти! Предполагам, че ще имам и други въпроси към вас в този форум...Радвам се че ви има! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 4, 2016 Report Share Публикувано Октомври 4, 2016 Е, той колегата не беше по-малко компетентен. Аз само опростих процедурата. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Октомври 4, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 4, 2016 ...Само, че сега се получиха големи черни квадрати на мястото на стрелките, почти скриващи иконите!!!!! В началото изчезнаха само стрелките, а сега се появиха тези квадрати! Някаква идея за поправянето на новия проблем??? Рестартирах, но проблемът остана... Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Октомври 4, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 4, 2016 Ето, това се получи, след като стартирах програмката! Не веднага - в началото всичко беше нормално, просто стрелките изчезнаха...Но след време, като погледнах, видях това. Разгънах регистъра и се е появил ключът Shell Icons, както и по-горе предложените стойности от Panevdd: Може би трябва да се върне първоначалното състояние (?!) и отново.... Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 4, 2016 Report Share Публикувано Октомври 4, 2016 Тогава опитай следното: кликни два пъти върху стойността 29 (както си показала на снимката по-горе) и промени „-50“ на „50“, т.е. махни минуса. Кликни OK. Рестартирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Октомври 4, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 4, 2016 Направих го...и готово! Получи се!!! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Октомври 5, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 5, 2016 Днес, като включих РС-то си и отново се получиха тези черни квадратчета, но по-малки! Махнах стойността 50 и рестартирах...Получиха се бели квадратчета на мястото на черните...Тогава пробвах и махнах цялата стойност %windir%\System32\shell32.dll,50. Рестартирах и всичко вече беше наред - нормални икони, без стреличките! Изключих РС-то, изчаках 30 мин. и отново включих, за да видя ще има ли пак промяна, но всичко си остана добре: Регистъра изглежда така: Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Myself Публикувано Октомври 5, 2016 Report Share Публикувано Октомври 5, 2016 При мен беше същата история,но по метода на Vanyna се оправи. Благодаря! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanyna Публикувано Октомври 5, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 5, 2016 Ами, да, ама не! След една актуализация, стреличките се появиха отново! Върнах се към форумите и свалих програмката Winaero Tweaker от следния сайт:http://winaero.com/comment.php?comment.news.1836 Инсталирах я - тя е и с много приятен и разбираем интерфейс - и махнах проклетите стрелички! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост