georgi711220 Публикувано Септември 20, 2016 Report Share Публикувано Септември 20, 2016 Здравейте!Монитора ми е точно този модел http://p1.akcdn.net/full/41480631.asus-vw193d-b.jpgот няколко дни, забелязвам, че като че ли има леко трепкане на картината, едав забележимо, и като че ли леко е намаляла яркоста, по мътно се вижда от другия ми монитор 17 инчов Фуджитсу.Възможно ли е това да се дължи на някой кондензатор, който е за смяна, предвид че монитора не е първа младост?Или просто матрицата си заминава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Септември 20, 2016 Report Share Публикувано Септември 20, 2016 Здравейте!Монитора ми е точно този модел http://p1.akcdn.net/full/41480631.asus-vw193d-b.jpgот няколко дни, забелязвам, че като че ли има леко трепкане на картината, едав забележимо, и като че ли леко е намаляла яркоста, по мътно се вижда от другия ми монитор 17 инчов Фуджитсу.Възможно ли е това да се дължи на някой кондензатор, който е за смяна, предвид че монитора не е първа младост?Или просто матрицата си заминава?Най-добре ще разбереш като го пробваш с друг компютър. Особено ако не си пипал никакви настройки. Възможно е и да не е монитора.Но първо го провери него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 20, 2016 Report Share Публикувано Септември 20, 2016 Сигурно подсветката просто е поостаряла. Пробвай с друг кабел. Може да има и проблем с инвертора/захранването му. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgi711220 Публикувано Септември 20, 2016 Author Report Share Публикувано Септември 20, 2016 Най-добре ще разбереш като го пробваш с друг компютър. Особено ако не си пипал никакви настройки. Възможно е и да не е монитора.Но първо го провери него.И на друг компютър пак така едва забележимо премигва..и пак е според мен замътнена картината, не е така ярка като на Фуджитсуто.Сигурно подсветката просто е поостаряла. Пробвай с друг кабел. Може да има и проблем с инвертора/захранването му.Утре ще пробвам с друг кабел. А и може да има кондензатори за смяна в захранването на самия монитор?!Ако и с друг кабел е така, ще го закарам на майстор да го отвори и провери кондензаторите.Благодаря и на двамта за мненията! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgi711220 Публикувано Септември 22, 2016 Author Report Share Публикувано Септември 22, 2016 Добро утро!Пробвахме монитора с друг кабел - същата работа. Картината леко мътна и от време на време едва забележимо премигва..Тая сутрин тотално спря Картината изчезна. Изключвам монитора от копченцето отпред, после го включвам, появява се картина за две- три секунди и пак черен екран..и пак така..След празниците ще го нося на ремонт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 22, 2016 Report Share Публикувано Септември 22, 2016 Ясно. Ще сменяш лампи, инвертор или кондензатори в захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост