Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте, имам следния проблем на лаптоп Sony Vaio с Windows 7. Онзи ден оставих компа да се изключва и излязох навън. След два часа се връщам, пускам го, зарежда логото на Уиндоус и малко преди да ми изкара синия екран с надпис wellcome, се чува едно "цък" и лаптопа гасне. Опцията Run Startup нещо си (recommended) водеше до същото. Също така, още с включването се чува едно нетипично, лекичко скърцане и дращене, все едно чете надран диск. Тоя звук не идва от харда, а по-скоро от вентилатора или процесора. А другия звук, при изключване, звучи като някакъв прекъсвач и идва от някъде над вентилатора, под батерията, където предполагам е захранването. Само ще вметна че лаптопа имаше проблеми с охлаждането и през лятото много се зореше и често гаснеше, поради което го пусках да работи на климатик. 

Снощи успях да го подкарам в сейф мод, но само толкова. Тая сутрин го пуснах, тръгна да прави някаква проверка на диска и файловете. Проверката приключи, рестартира се, но само се влоши. Сега  като го включа, след има няма 1-2 секудни директно се чува "цък" и се изключва. Или пак само стига до зареждане на уиндоус и след това гасне.

Снощи го отварях и металния капак на вентилатора, точно където се свързва с проводника на топлина за процесора, изглеждаше в сини и тъмни петна, не все едно е изгорял, но като от някакви много тежки температури. Вентилатора иначе работи, но доста слабо и мъчно. 

Ясно ми е че ще трябва сервиз, но се надявах да ме ориентирате за какви проблеми става на въпрос.

Едит: Сега успях да го подкарам, но само с батерия. Ако го включа само с кабела директно или малко след това гасне, иначе с батерията си тръгва. Това какво означава?

Сподели другаде

Едит: Сега успях да го подкарам, но само с батерия. Ако го включа само с кабела директно или малко след това гасне, иначе с батерията си тръгва. Това какво означава?

Имаш проблем с захранването! Сервиз!

п.п. Или ако има претоварване от дефектирал елемент на дъното,ще изключва защитата на захранването.И батерията ще свършва бързо!

Но как и да е,решението е само Сервиз.

Сподели другаде

Имаш проблем с захранването! Сервиз!

п.п. Или ако има претоварване от дефектирал елемент на дъното,ще изключва защитата на захранването.И батерията ще свършва бързо!

Но как и да е,решението е само Сервиз.

Мерси. Ако някой има идея и с какви финанси да се подготвя за сервиз, понеже сега идва учебната година, ще съм много благодарен.

Сподели другаде