ale3 Публикувано Септември 2, 2016 Report Share Публикувано Септември 2, 2016 Здравейте колеги проблема е следният при стартиране на компютъра зарежда уиндоуса и изгасва екрана и след известно време излиза следният BSoD .През сейф мод компютъра тръгва без да работи видеокартата .Пробвах с няколко версии на драйвърите без никаква промяна.Дали проблема е в видеокартата и може ли да се оправи без смяна на картата?Някой да е имал подобен проблем и какво е било решението?Видеокартата е Nvidia GTX560,а операционната система е Win 7 64bit . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 2, 2016 Report Share Публикувано Септември 2, 2016 Да, проблемът е много вероятно да е хардуерен - във видео картата. Особено ако е прегрявала, поради блокирано от прах охлаждане. Пробвай я на друг компютър. Възможно е да тръгне, като я пекнеш във фурната. Има информация в интернет за това. Гаранция няма. Грешката от синият екран е типична за заминаваща си видео карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Септември 2, 2016 Report Share Публикувано Септември 2, 2016 Това с печенето на картата във фурна го забрави. Изобщо не си го и помисляй даже. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 3, 2016 Report Share Публикувано Септември 3, 2016 Това с печенето на картата във фурна го забрави. Изобщо не си го и помисляй даже.Става. Но е дилетантско изпълнение. И я тръгне, я не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Септември 4, 2016 Author Report Share Публикувано Септември 4, 2016 На шега на майтап реших да го пробвам с фурната номера.Първо на една стара GTX 460 и взе,че се оправи.Сега оправих и моята по-същия начин обаче се появи друг проблем,при стартирането и изключването на компютъра някой от вентилаторите се форсира за 1-2 секунди и се оправя това от какво може да е според вас? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 4, 2016 Report Share Публикувано Септември 4, 2016 И за кой точно вентилатор става въпрос? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Hristo Valkov Публикувано Септември 4, 2016 Report Share Публикувано Септември 4, 2016 Здравейте,Аз имам подобен проблем с лаптопа HP455. Има нови актуализации и след като запиша "Microsoft Silverlight KB3162593" лаптопа се рестартира и излиза син екран. Несъм го снимал понеже му дадох да се върне към по стар архив преди да пусна ъпдейта. От какво може да става това и как да се справя с този проблем. С windows 7 64 bit съм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 4, 2016 Report Share Публикувано Септември 4, 2016 Дай информация за системата и разтоварващ файл от синия екран. Можеш да използваш Глиф. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Септември 5, 2016 Author Report Share Публикувано Септември 5, 2016 И за кой точно вентилатор става въпрос?Според мен е този на видеокартата,но е трудно да се определи защото се форсира за 1-2 секунди и спира Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 5, 2016 Report Share Публикувано Септември 5, 2016 Ще трябва да отвориш кутията и да наблюдаваш кой точно вентилатор го прави това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Септември 5, 2016 Author Report Share Публикувано Септември 5, 2016 Ще трябва да отвориш кутията и да наблюдаваш кой точно вентилатор го прави това.От този на видеокартата е с другата карта не го прави този проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Септември 5, 2016 Author Report Share Публикувано Септември 5, 2016 Проблема по скоро е в този на захранването защото сега ми го направи и при другата карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 8, 2016 Report Share Публикувано Септември 8, 2016 Какъв точно е захранващият блок? Технически е възможно това да се случва, зависи как производителят го е проектирал. Например има захранващи блокове, които продължават да въртят вентилатора някоя-друга минута след спиране на компютъра. Такива екстри обаче са рядко срещани и обикновено се забелязват при не особено евтините модели захранващи блокове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Септември 13, 2016 Author Report Share Публикувано Септември 13, 2016 Какъв точно е захранващият блок? Технически е възможно това да се случва, зависи как производителят го е проектирал. Например има захранващи блокове, които продължават да въртят вентилатора някоя-друга минута след спиране на компютъра. Такива екстри обаче са рядко срещани и обикновено се забелязват при не особено евтините модели захранващи блокове.Захранването е DELUX 600W .Проблема спря да го прави след като днес ми се наложи да сменя видеокартата защото GTX560-то отказа отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Септември 18, 2016 Report Share Публикувано Септември 18, 2016 С това печене на фурна направо ми скрихте топката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост