Armageddon8 Публикувано Юли 22, 2016 Report Share Публикувано Юли 22, 2016 Здравейте, Реших да изпробвам новият браузер Вивалди. Имам проблем с него - тъй като ползвам резолюция 1920 по 1080 всички изглежда прекалено малко. Особено текста. Пример е картирка 1. Въпреки че в опиите съм задал минимален размер на шрифта 14 - картинка 2. Може би има и други опиции за който не знам и трябва да се отбележат. За сревнение при Опера съм избрал размер на шрифта "голям" и там нещата са почти като да гледам на монитор с резолюция HD. За windows съм направил следните настройки - картинка 3. Също така съм и променил размера нна шрифтовете +1, но не знам от къде да увелича шрифта примерно там където пише "to change the size of the text...''. Също така и шрифта на file explorer горе е шрифта на менютата file home share view? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 25, 2016 Report Share Публикувано Юли 25, 2016 При мен няма разлика в размерите на шрифтовете между Opera и Vivaldi, нито под Windows 8.1, нито под Windows 10. Когато във Vivaldi промених минималния размер на шрифта да е 14, това се отрази веднага щом затворих прозореца с настройките. Искаш да кажеш, че при теб тази настройка не е проработила изобщо? С коя версия на Vivaldi си? Опитай с последния snapshot. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Юли 26, 2016 Report Share Публикувано Юли 26, 2016 Бих препоръчал за размер на шрифтове да не пипаш размера от плъзгача (т.е. да го възстановиш на позиция по подразбиране), а да направиш това от Advaced display settings и да си зададеш размер на шрифта (в точки) за всяка позиция, която има в тези настройки - 6 позиции са.Идеята е, че от плъзгача като се променят, променят визуализиране на прозорците и в някои програми започва да липсва текст и други подобни дразнещи моменти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Юли 26, 2016 Author Report Share Публикувано Юли 26, 2016 Здравейте, благодаря за включването и на двамата: При мен няма разлика в размерите на шрифтовете между Opera и Vivaldi, нито под Windows 8.1, нито под Windows 10. Когато във Vivaldi промених минималния размер на шрифта да е 14, това се отрази веднага щом затворих прозореца с настройките. Искаш да кажеш, че при теб тази настройка не е проработила изобщо? С коя версия на Vivaldi си? Опитай с последния snapshot. Версията на вивалди е1.2.490.43 - 64 бита. Дори като дам размер на шрифта 14. Вивалди увеличала размера леко, но като цяло размера на страницата отворена в браузера изглежда с 20% по-малък от отзи при опера. Това е при page zoom 100%. Ще прибвам с версията от линка. Ако искам да докарам същия размер при вивалди трябва да дам 120% page zoom. Бих препоръчал за размер на шрифтове да не пипаш размера от плъзгача (т.е. да го възстановиш на позиция по подразбиране), а да направиш това от Advaced display settings и да си зададеш размер на шрифта (в точки) за всяка позиция, която има в тези настройки - 6 позиции са.Идеята е, че от плъзгача като се променят, променят визуализиране на прозорците и в някои програми започва да липсва текст и други подобни дразнещи моменти. Размера на плъзгаче е на 125% което е препоръчано от windows. Останалите съм ги увеличил на 11 от 9, но никой от тях не увелива размера на шрифта на file explorer в менютата file, home, share, view. Прикачената снимка показва как изглеждат страниците при 100% page zoom в опера и вивални. Размер на шрифта в опера large, при вивалди 14. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 26, 2016 Report Share Публикувано Юли 26, 2016 Ами, ако големият размер в Opera е по-голям от размер 14 във Vivaldi, защо във втория не зададеш по-висока стойност от 14? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост