mediland Публикувано Юли 6, 2016 Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Здравейте,Обещал съм на сина си геймърски компютър. Нямам понятие на какво трябва да наблегна. Единственото което искам е защото съм обещал да е с видеокарта GTX 1070.Ще Ви бъда благодарен ако ми препоръчате конфигурации без монитор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Юли 6, 2016 Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Здравейте,Обещал съм на сина си геймърски компютър. Нямам понятие на какво трябва да наблегна. Единственото което искам е защото съм обещал да е с видеокарта GTX 1070.Ще Ви бъда благодарен ако ми препоръчате конфигурации без монитор.Всичко опира до бюджета за направата на геймърския компютър.За да се събере подобен компютър е необходим следния хардуер-1.-Процесор-за предпочитане четири ядрен от типа на INTEL i7 или i5.2.-Дънна платка със съответния сокет на избрания процесор и възможност за дуал ченъл за РАМ паметта.3.-RAM памет минимум 8гб може и повече. Колкото повече толкова повече казано от мечо Пух.С честота над 1600мхц ,DDR3 с радиатор.4.Харддиск с капацитет поне 1 терабайт.5.-Кутия-за частите с добро охлаждане препоръчително да се монтира допълнителен вентилатор.6.-Захранване-много е важно да е мощно и марково с мощност над 650вата и да има допълнително захранване с 12 волта за видеокартата..7.-Не е препоръчително,но някои игри ползват записвачка,а и също се продават на ДВД.8.-Видеокарта-геймърска-(вече си я избрал)-GTX 1070В общи линии е това. И не се стискай,а вземи на детето и една геймърска калавиатура и мишка. За да ти излезне тънко при сборката с цената на частите използвай промоции и разопаковани продукти.Успех с покупката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 6, 2016 Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Някакъв конкретен магазин, от който ще пазаруваш, за да знаем къде да гледаме цени?Този бюджет включва ли периферия (мишки, клавиатура и т.н.) или е само и единствено за самия компютър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Юли 6, 2016 Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Някакъв конкретен магазин, от който ще пазаруваш, за да знаем къде да гледаме цени?Този бюджет включва ли периферия (мишки, клавиатура и т.н.) или е само и единствено за самия компютър?Не е препоръчително да се асамблира от един магазин,тъй-като в различните магазини се предлагат различни цени на един и същ продукт. Там от където е най-изгодно от там се купува.Примерно -Емаг имат промоция на дънна платка,Ардес имат евтина рам,а в жар се оказва примерно,че харда който се продава в друг магазин е по-евтин с 30 процента от цената в другите магазини. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 6, 2016 Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Не разбирам защо ми обясняваш очевидни неща. Пределно ми е ясно, че цените на различните продукти са различни в различните магазини. Пазарувал съм достатъчно стоки, за да съм наясно със ситуацията. Не съм и препоръчвал да се пазарува само от един магазин. Понякога обаче потребители предпочитат да пазаруват от един и същ магазин, защото е по-удобно. Затова попитах автора на темата дали възнамерява да пазарува от конкретен магазин или не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mediland Публикувано Юли 6, 2016 Author Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Благодаря за съветите предполагам ще купя онлайн някоя конфигурация. Харесал съм това https://plasico.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80-vandal-i5-6400-8gb-1tb-gtx-1070-8gb-28927.html какво ще кажете. Естествено до 2500 ще добавя още памет, двд и може би ССД диск Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 6, 2016 Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Лично аз не харесвам подобни готови конфигурации, защото в повечето случаи има нещо, което не е удачно подбрано. Обикновено това е захранващият блок, както е и в случая. Не че избраният модел е трагичен, но може по-добре. Също така няма и избор за дънна платка, което в днешно време не е голям проблем, но все пак е ограничение. Не се и споменава точно какъв е твърдият диск, което също не е някаква катастрофа, но аз предпочитам да знам какво купувам. Като цяло не виждам някакви особени проблеми с конфигурацията, освен споменатите по-горе. Това, което бих препоръчал горещо, е да има SSD диск. В днешно време е почти смешно да се сглобява конфигурация без SSD. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mediland Публикувано Юли 6, 2016 Author Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Лично аз не харесвам подобни готови конфигурации, защото в повечето случаи има нещо, което не е удачно подбрано. Обикновено това е захранващият блок, както е и в случая. Не че избраният модел е трагичен, но може по-добре. Също така няма и избор за дънна платка, което в днешно време не е голям проблем, но все пак е ограничение. Не се и споменава точно какъв е твърдият диск, което също не е някаква катастрофа, но аз предпочитам да знам какво купувам. Като цяло не виждам някакви особени проблеми с конфигурацията, освен споменатите по-горе. Това, което бих препоръчал горещо, е да има SSD диск. В днешно време е почти смешно да се сглобява конфигурация без SSD. А как се ползва SSD диска.Всички ли програми трябва да ги кача там или само такива които искам бързо да се зареждат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 6, 2016 Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Нещо средно. Няма някакво правило какво и къде да се инсталира. В общи линии няма причина да не инсталираш програмите там, включително и да си направиш папка с някакви портативни такива, ако използваш такива. Но не бива и да се прекалява, защото е важно да има някакво свободно пространство на SSD диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mediland Публикувано Юли 7, 2016 Author Report Share Публикувано Юли 7, 2016 Crucial Ballistix Sport LT 8GB 2400MHz BLS8G4D240FSB ADATA SSD SX930 120G SATA3 XPG XFX TS 650W GOLD P1-650G-TS3X NZXT SOURCE CA-S340MB-GR Mid Tower BLACK RED MSI B150A Gaming Pro LGA1151 i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX 2T SG SATA 6G/7200 64M 3Y WARR LG GH24NSD1 DVD RW BLACK RETAIL Обща стойност - 1 566.36 лв. с ДДС GIGABYTE GEFORCE GTX 1070 WINDFORCE 2X/ 948.00ЛВ. Тази комбинация точно ми се връзва на бюджета. Може ли да си кажете мнението. Ако нещо не е добро и трябва са замени според Вас мога да заделя още някой друг лев. Друго което искам да ми помогнете е гледам видеокартата има различни вариации аз избрах най евтината. Защото не са ми понятни може ли да ми обясните каква е разликата. http://www.vario.bg/compare/23050;22985;22967 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mediland Публикувано Юли 7, 2016 Author Report Share Публикувано Юли 7, 2016 FRACTAL DESIGN Core 1300, USB3.0, Micro ATX, BLACK w/o PSU FRACTAL DESIGN Захранване Edison M 550W, Gold INTEL CORE i7-6700, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1151, Skylake COOLER MASTER Hyper 212X, s.All CPU, 600-2000 rpm, 9-36 dB KINGSTON 2 x 8GB DDR4 2400MHz HyperX FURY, CL15 GIGABYTE 8192M GTX1070 N1070G1 GAMING-8GD DDR5 PCI-E 3.0 GIGABYTE B150M-DS3H, B150, DDR4 2133 MHz, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, LGA1151 SEAGATE 2000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST2000DM001 ADATA 240GB 2.5" SSD XPG SX930 SATA III LG DVD-RW GH24NSD1 DVD RW SATA BLACK /BULK/ Крайна цена 2 626,23 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 7, 2016 Report Share Публикувано Юли 7, 2016 Последно коя от двете конфигурации да коригираме? Или и двете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mediland Публикувано Юли 8, 2016 Author Report Share Публикувано Юли 8, 2016 Последно е това. Ще се радвам ако ми помогнете. Наистина съм много не ориентиран. INTEL CORE i7-6700, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1151, Skylake KINGSTON 2 x 8GB DDR4 2400MHz HyperX FURY, CL15 GIGABYTE 8192M GTX1070 N1070G1 GAMING-8GD DDR5 PCI-E 3.0 GIGABYTE B150M-DS3H, B150, DDR4 2133 MHz, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, LGA1151 SEAGATE 2000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST2000DM001 ADATA 240GB 2.5" SSD XPG SX930 SATA III LG DVD-RW GH24NSD1 DVD RW SATA BLACK /BULK/ ZALMAN Z11 Plus, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU ARCTIC Freezer i32, Intel, 0-1350 RPM SEASONIC Захранване SS-620GM2 Bronze, 620W Крайна цена 2 622,79 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Юли 8, 2016 Report Share Публикувано Юли 8, 2016 Спрял съм се на последно публикуваната. Ще се радвам ако ми помогнете. Наистина съм много не ориентиран. Конфигурацията за гейм компютър е добра. Не е необходимо да купуваш вентилатора-http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=13986 тъй,като процесора си има в комплекта.Освен това-не ми харесва захранващия блок- скъп,а мощноста му е е недостатъчна. Не отговаря на цена -мощност.Бих се спрял на това-http://www.emag.bg/zahranvasch-blok-thermaltake-smart-se-730w-sps-730m/pd/EJK0NBBBM/Относно харддиска на SEAGATE съм малко резервиран понеже съм сърбал попарата,но всичко е въпрос на късмет.Други забележки нямам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mediland Публикувано Юли 8, 2016 Author Report Share Публикувано Юли 8, 2016 Конфигурацията за гейм компютър е добра. Не е необходимо да купуваш вентилатора-http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=13986 тъй,като процесора си има в комплекта.Освен това-не ми харесва захранващия блок- скъп,а мощноста му е е недостатъчна. Не отговаря на цена -мощност.Бих се спрял на това-http://www.emag.bg/zahranvasch-blok-thermaltake-smart-se-730w-sps-730m/pd/EJK0NBBBM/Относно харддиска на SEAGATE съм малко резервиран понеже съм сърбал попарата,но всичко е въпрос на късмет.Други забележки нямам.Доколкото знам процесора е без вентилатор? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост