Jump to content

Проблем с компютъра - няма сигнал към монитора

Препоръчан пост

Добър вечер! 

Имам проблем с компютъра и по - точно няма никаква картина. Сутринта като седнах всичко си работеше както трябва, но изведнъж картината изчезна. Пробвах външна видео карта, но без ефект. Монитора и той си е наред.

Преди време пак беше станало така, но след един - два дни се оправи само.

Дънна платка Lenovo ( L - A780)

След като пусна компютъра монитора тръгва за 5 секунди, колкото само да изпише марката и след две секунда изписва (No Signal) и угасва.

Ще съм много благодарен, ако някой може да даде съвет, ако знае от какво може да е този проблем.

Сподели другаде

Добър вечер! 

Сутринта като седнах всичко си работеше както трябва, но изведнъж картината изчезна. Пробвах външна видео карта, но без ефект. Монитора и той си е наред.

Щом е пробван и с външна видео карта,добре би било,първо монитора да се пробва с друг компютър или лаптоп! Да се огледа куплунга за липсващи пинчета или изкривени такива.

Това че се запалва и после изписва No Signal не значи,че е наред!Възможно е да има проблем в свързващия кабел или в куплунга. При възможност е хубаво компютъра да се пробва с друг монитор. По този начин ще се изолира проблема.Или в монитора или в компютъра!

Ако причината се окаже в компютъра,става доста сложно изолирането и отстраняването на проблема.Зависи какви познания и опит имате с устройствата и електрониката на компютъра. Нужни са доста проверки и тестове!При положение ,че нямате опит е добре да се обърнете към сервиз!

Между другото при стартиране на компютъра да се чуват някакви звукови сигнали приличащи на морзовата азбука?

Сподели другаде

видеокартата?

Пробвал съм и със външна видео карта - същото си е.

Щом е пробван и с външна видео карта,добре би било,първо монитора да се пробва с друг компютър или лаптоп! Да се огледа куплунга за липсващи пинчета или изкривени такива.

Това че се запалва и после изписва No Signal не значи,че е наред!Възможно е да има проблем в свързващия кабел или в куплунга. При възможност е хубаво компютъра да се пробва с друг монитор. По този начин ще се изолира проблема.Или в монитора или в компютъра!

Ако причината се окаже в компютъра,става доста сложно изолирането и отстраняването на проблема.Зависи какви познания и опит имате с устройствата и електрониката на компютъра. Нужни са доста проверки и тестове!При положение ,че нямате опит е добре да се обърнете към сервиз!

Между другото при стартиране на компютъра да се чуват някакви звукови сигнали приличащи на морзовата азбука?

Пробвал съм вече компютъра с други монитори, но проблема не е в тях. Монитора съм го пробвал и него на друга машина и си работи без проблем. В последно време като стартирах компютъра издаваше този звук и мисля, че беше заради хард диска.

Сподели другаде

В последно време като стартирах компютъра издаваше този звук и мисля, че беше заради хард диска.

Опитай се да опишеш тези сигнали? Примерно :три къси един дълъг,постоянен,два дълги един къс и т.н. Сигналите са различни в зависимост от проблема!

Друго. Колко плочки с RAM памет имаш? Опитай да ги извадиш една по една,като след всяко изваждане стартираш компа и гледаш дали няма да тръгне? Естествено връщащ после извадената и вадиш друга. Докато ги провериш всички по този начин.

Сподели другаде

Погледни този сайт  http://computerspc.ucoz.com/load/software/bios_beep_codes/6-1-0-205  според модела на биоса който имаш виж за каква грешка става дума.

Три къси сигнала има само при  AMI BIOS (American Megatrends) и при AST BIOS ,но при втория се отнася за грешка на клавиатурата при което екрана трябва да свети и да замръзне още на пост.

Докато при AMI BIOS се говори за грешка (проблем с паметта) и 100% е това защото при такъв проблем екрана няма да светне. Трябва пак да тестваш плочките с РАМ една по една! И дали хубаво се включват в слота,трябва да щракнат като леко ги натиснеш при поставяне. Евентуално да сложиш друга плочка от същия тип рам и да тестваш така! Ако не....сервиз!

Може да опиташ и това като тестваш.Само с една плочка опитай последователно всички слотове,после с другата плочка същата операция. Да не би да има изпортен слот и да дава проблема всеки път като му поставиш плочка с рам! И все него да целиш!

Сподели другаде

Пробвах всичко което ми каза. но нямаше ефект. Занесох компютъра в два сервиза и в двата ми казаха, че дъното си е заминало.

Мисля да си взема друго дъно, но не съм много в час. Ако може да дадете мнение дали това дъно ще ми върши работа. http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-100-original-for-Gigabyte-GA-M720-ES3-AMD-Socket-AM2-AM2-AM3-DDR2-M720/32307105120.html?spm=2114.01010208.3.1.HD8DQL&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_1_10017_405_404_10040,searchweb201603_10&btsid=cad03ba8-a55c-4b8a-a8cf-a1499f586db1

Конфигурацията, която беше на предния компютър е.

2гб рам - ддр2

Процесор  - amd athlon 2x 2.5ghz

Видео карта вградена - ати радеон 9100

Сокет - ам2

Сподели другаде

Защото неразбирам кой знае колко. Но тази която си дал гледам е с вградена видео карта, а май няма вход за външна. На мен ми трябва поне да има порт за външна карта.

Сподели другаде