Sten Публикувано Май 30, 2016 Report Share Публикувано Май 30, 2016 Здравейте.В друг форум има такава тема с доста страници вече. Питах там, но за съжаление никой дори не опита да помогне. Въпреки малката вероятност за успех - ще пробвам и тук.За начало само един филм. Ако правилно си спомням, беше френски или копродукция. Беше екшън/криминална комедия. Ставаше въпрос за 3-4 или 5 жени, които трябваше да намерят сериозна сума пари, за да платят някакъв данък или нещо такова. И така решиха да оберат банка. При обира използваха женски маски и от полицията помислиха, че са били мъже. Други забавни моменти идваха от това, че една от жените имаше бебе, а нейният мъж/приятел беше също полицай...Ако някой поне има желание да помогне, но не се сеща точно за този филм - ще питам за още 2-3 други. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 30, 2016 Report Share Публикувано Май 30, 2016 Лично аз не съм гледал такъв, но на базата на описанието може би е Sugar & Spice или Set It Off. Дай и другите два, независимо дали съм налучкал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 1, 2016 Author Report Share Публикувано Юни 1, 2016 Благодаря за опита! За съжаление не са тези двата. Не съм напълно сигурен, но мисля, че филма беше френски и жените не бяха тъмнокожи. Българското заглавие беше "Обирджийки" - или нещо такова. И както често съм забелязвал - предполагам че оригиналното/английското заглавие няма да има нищо общо. Вторият филм е трилър/научна фантастика. Главният герой го бяха заподозрели, че щял да извърши атентат срещу президента и уж имал имплантирани в него части на бомба. Беше вързан на един "стол" и тъкмо щяха да му правят пълно сканиране, но той някакси успя да се измъкне и избяга от сградата. Тръгна през едни тунели, сблъска се с някаква банда, но един "местен"(май беше тъмнокож) му помогна и тръгна с него. Стигнаха до някакво КПП и дотам спрях да гледам, защото другата сутрин трябваше да ставам рано. :( Друго, което си спомням, е че заподозреният се обади на жена си, която беше доктор или лаборант. Третият филм го "хванах" към края по една хърватска или сръбска телевизия. Филмът беше драма/трилър. Имаше преследване, но не като типичните гангстерски такива. В колата бяха жена с бебе, един тъмнокож и още един или двама други мъже. Полицейските коли караха след тях, но не си даваха много зор. Като че ли по-скоро чакаха да изтече някакъв срок... В един момент решиха бебето с кошницата му да го закачат на въже, спуснато от един хеликоптер и същият го отнесе нанякъде като за малко се разминаха с един пътен мост. Накрая онези в колата стигнаха до някакъв подвижен мост, който не беше спуснат нацяло и спукаха и четирите гуми. Продължиха още малко и после спряха - изглежда бяха преминали някаква(щатска?) граница и така филмът завърши щастливо. Има и още един филм, който би трябвало да е по-лесен, защото участва Жан-Клод ван Дам. Мисля, че е от по-късните му филми. Бих го определил като екшън/комедия с умерено(за Холивуд) количество кръв. Имаше ефектни тупалки на едно пристанище и кораб и ставаше въпрос за някакви хай-тек взривни устройства, вградени в копчета за дънки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3, 2016 Report Share Публикувано Юни 3, 2016 Филмът с Жан-Клод Ван Дам би трябвало да е Knock Off. Не съм го гледал, но на базата на описанието го намерих и съвпада.За другите за жалост нямам идея и не мисля дори, че ще успея да ги открия по описание. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 10, 2016 Author Report Share Публикувано Юни 10, 2016 Изглежда открих единият от търсените филми - случайно. Българското заглавие беше "Самозванецът"(от 2001 или 2002 с Гари Синийз). Този път го "хванах" откъм края... и малко се разочаровах. Не само, че наистина човекът-бомба гръмна зрелищно, а се оказа, че и жена му е била "подменена" от лошите извънземни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 6, 2016 Author Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Сетих се за друг филм, който явно съм гледал преди интернет да достигне до мен и не съм му запомнил името(мислех, че е Dawn of the dead, но описанието доколкото видях не отговаря). Някакъв военен работеше в тайна лаборатория по "авангарден метод за лечение на рани" - което е евфемизъм за зомбита . Веднъж дъщеря му реши да го посети "неофициално" в лабораторията, при което стана инцидент и тя се зарази. Заедно с нейният приятел бягаха от охраната на лабораторията, сблъскаха се и с някакви мексикански бандити. После решиха да се върнат в лабораторията да търсят лекарство - а там беше "мазало". В критичният момент младежът показа медальон или монета на един чернокож, който уж се беше вече "преобразил", при което той за момент си "върна разсъдъка" и натисна копчето на вратата. Накрая не успяха да оправят проблема - задействаха самоунищожението на лабораторията и заедно скочиха в една пещ.Пробвах да търся в IMBD, но само си губя времето там - или излизат 5-6 резултата, или над 70 - но все без успех. Има ли по-подходяща търсачка, която да използвам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 6, 2016 Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Филмът със сигурност е Return of The Living Dead 3 - това беше филмът, който ме зариби по поредицата, въпреки че като цяло, има малко общо с основната поредица, освен триоксина (зомбиращия агент). Джули кърти мивки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 6, 2016 Author Report Share Публикувано Юли 6, 2016 Благодаря!Объркал съм малко роднинските връзки, но изглежда наистина е това. Сега остава да реша дали наистина искам да го гледам пак(по принцип не си падам по "ужаси") и кога ще намеря време. Случвало ми се е да гледам някакъв филм и да ми хареса доста и после с особено чувство да прочета, че критиката го е "разнищила", или пък се е оказал касов провал(например "Воден свят")... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 25, 2016 Author Report Share Публикувано Септември 25, 2016 Досега не се е включил друг в темата за филмите, затова - "и сам войнът е войн". Следващият филм, за който ще питам, бих определил като драма. Ставаше въпрос за едно семейство с две сестри. Едната беше по-привлекателна външно, "бунтарка" - дойде си вкъщи с един тип с кожено яке(може би музикант) и яка кола. Фамилията се събра в стаята и си приказваха, приказваха... Към края "музиканта" реши, че другата сестра му подхожда повече - хвана я за ръката, качи я в колата и "отпрашиха към залеза"... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 25, 2016 Report Share Публикувано Септември 25, 2016 За жалост нищо не ми говори това описание. Дай нещо по-лесно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 29, 2016 Author Report Share Публикувано Септември 29, 2016 За жалост нищо не ми говори това описание. Дай нещо по-лесно. По-лесно, казваш. Ами ето - филм, който беше нещо като пародия на "Джеймс Бонд" от ранните епизоди. В смисъл че декори, облекла, поведение на героите изглежда типично английско от онези времена. Злодеят във филма се опитваше да предизвика огромна зимна буря по никое време и естествено - почти успя. Имаше такъв момент, че двама агенти от организацията имаха псевдоними "баба" и "дядо"(или нещо подобно) като мъжът беше "баба", а жената - "дядо". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 29, 2016 Report Share Публикувано Септември 29, 2016 The Avengers? Ама наистина ли ти трябваше или просто го написа, за да не остана капо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Октомври 11, 2016 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2016 The Avengers? Ама наистина ли ти трябваше или просто го написа, за да не остана капо? Наистина не се сещах, още повече че изглежда има поне два филма с това име. Ако не е прекалено - искам да попитам за още един филм. Този беше италиански минисериал(мисля, че беше в три части). Ставаше въпрос за едно заможно семейство - единият син беше музикант, а другият - класически плейбой и ходеше с една журналистка(която пък правеше някакво разследване). Оказа се, че бащата преди много години е имал спор с неговия приятел/съдружник за една жена - сегашната му съпруга. Имаше и по-малки, паралелни истории: за един наркоман, който пратиха в клиника да се лекува, бащата се разболя от тежка болест и един мисионер го излекува с билка от бразилските джунгли... Част от актьорите играеха и в един вече пълноразмерен сериал(който обаче не ме интересува). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blue_Hulk Публикувано Ноември 26, 2016 Report Share Публикувано Ноември 26, 2016 Ако те интересува, можеш да използваш разширеното търсене в сайта на IMDb.http://www.imdb.com/search/title Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост