Jump to content

Как да свържа Професионален усилвател към компютър

Препоръчан пост

Здравейте искам да свържа усилвател към компа но не знам дали е възможно и ако е какъв кабел ми трябва и искам без пулта защото не е в мен усилватела е Benringer ep2500 europower
Сподели другаде

Здравейте искам да свържа усилвател към компа но не знам дали е възможно и ако е какъв кабел ми трябва и искам без пулта защото не е в мен усилватела е Benringer ep2500 europower

От всичко което прочетох в нета за тоя усилвател,няма как да минеш без пулта! :)

Сподели другаде

Защо, какво пречи да го включи в 

{8} These are the stereo 1/4" TRS inputs (channels 1 and 2). They can also be used with unbalanced plugs.

http://www.manualslib.com/manual/268548/Behringer-Europower-Ep2500.html?page=6#manual

220px-Photo-audiojacks.jpgпоследния жак от групата. Прави си кабел с два жака, като от едната страна е 3.5 mm stereo, а от другата 6.35 mm (1⁄4 in)

Сподели другаде

Защо, какво пречи да го включи в 

последния жак от групата. Прави си кабел с два жака, като от едната страна е 3.5 mm stereo, а от другата 6.35 mm (1⁄4 in)

Може да го направи,но нищо няма да стане! На панела който го показваш са крайните стъпала за мощност. Не може да се задействат с мощноста на изхода на компютъра,или няма нищо да се чува или ще бъде много тихо.А е възможно да претовари звуковата карта на компютъра и да я повреди.Трябва предусилвател,а предусилвателя е в пулта!

Сподели другаде

Малко си в грешка:

Input sensitivity                                          1.15 V (+3.4 dBu)                                 1.23 V (+4.0 dBu)

Input impedance                                                           10 kΩ unbalanced, 20 kΩ balanced

Пулта е необходим по- скоро за микрофони. Звуковата карта и 0.5 v. RMS да даде , усилвателя пак ще извади достатъчен звук. А при 10 kΩ товар не виждам как ще се натовари.

Сподели другаде

Малко си в грешка:

Пулта е необходим по- скоро за микрофони. Звуковата карта и 0.5 v. RMS да даде , усилвателя пак ще извади достатъчен звук. А при 10 kΩ товар не виждам как ще се натовари.

Ок. Нямам намерение да споря!

Сподели другаде