ozzy Публикувано Април 28, 2016 Report Share Публикувано Април 28, 2016 Здравейте,проблема е тривиален. При преинсталиране от Windows 10 към Windows 7 най-накрая сътворих голямата глупост да форматирам без да искам дял D с важна информация на него.Форматирането направих през Windows Computer managment на новоинсталирания Windows 7, като бърз формат.Въпроса ми е коя програма ще препоръчате да ползвам за най-цялостно възстановяване на форматирания дял?След формата нищо не е записвано в дяла. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 28, 2016 Report Share Публикувано Април 28, 2016 GetDataBack (има отделни версии за FAT32 и NTFS) и RStudio. И двете програми са платени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Април 28, 2016 Author Report Share Публикувано Април 28, 2016 R-Studio открива дяла но не напълно. Много неща липсват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Април 28, 2016 Author Report Share Публикувано Април 28, 2016 Ще пробвам с Getdataback. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 28, 2016 Report Share Публикувано Април 28, 2016 TestDisk е отлична и безплатна, но изисква няколко висше образования. GetDataBack като цяло е най-добрия компромис между ефективност и интуитивност. Проблемът ѝ е само, че е платена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Black Power Публикувано Април 28, 2016 Report Share Публикувано Април 28, 2016 Нямя да възстановите много! Добре е да се форматират всички дискове и дялове при преинсталация и това с цел да си подсигурите напълно чиста нова ОС! Лошото е когато не правите бекъп на важна и ценна информация! Днес сте направили грешка, но утре може да прихванете криптовирус и тогава .........!?!?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 29, 2016 Report Share Публикувано Април 29, 2016 Добре е да се форматират всички дискове и дялове при преинсталация и това с цел да си подсигурите напълно чиста нова ОС!Моля?! Защо да се форматират всички дискове и дялове при преинсталация? Една от идеите на повече дялове е да не се губи информация при преинсталация на операционната система, когато системният дял се (изтрива и) форматира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Black Power Публикувано Април 29, 2016 Report Share Публикувано Април 29, 2016 Какво моля!? Ако си пипнал някаква зараза която е обханала и друг дял / диск и???? Преинсталираш и сед малко цялата система отново е инфектирана!? Какво - започваме да чистим с антивирусни инструменти или се чудим защо след преинсталацията нещата пак не вървят добре!Мина времето на 98 и XP, където се правеха периодичните "профилактични" преинсталации! Днес повечето- казвам повечето, че да няма пак "моля", преинсталации се налагат заради предизвикани тежки поражения по ОС от вирусни атаки или неграмотно използване на оптимизатори! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Април 29, 2016 Report Share Публикувано Април 29, 2016 Какво моля!? Ако си пипнал някаква зараза която е обханала и друг дял / диск и???? Преинсталираш и сед малко цялата система отново е инфектирана!? Какво - започваме да чистим с антивирусни инструменти или се чудим защо след преинсталацията нещата пак не вървят добре!Мина времето на 98 и XP, където се правеха периодичните "профилактични" преинсталации! Днес повечето- казвам повечето, че да няма пак "моля", преинсталации се налагат заради предизвикани тежки поражения по ОС от вирусни атаки или неграмотно използване на оптимизатори!Не си в час с темата! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 29, 2016 Report Share Публикувано Април 29, 2016 Stoyannov ме изпревари. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Април 29, 2016 Report Share Публикувано Април 29, 2016 Здравейте,проблема е тривиален. При преинсталиране от Windows 10 към Windows 7 най-накрая сътворих голямата глупост да форматирам без да искам дял D с важна информация на него.Форматирането направих през Windows Computer managment на новоинсталирания Windows 7, като бърз формат.Въпроса ми е коя програма ще препоръчате да ползвам за най-цялостно възстановяване на форматирания дял?След формата нищо не е записвано в дяла.Getdataback ме е спасявала два пъти! Потърси в замунда...или в data .bg... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Април 30, 2016 Author Report Share Публикувано Април 30, 2016 Благодаря за съветите. Ще имам предвид за Getdataback за в бъдеще. Досега не съм я ползвал, но непременно ще я тествам при необходимост. За тази програма Test Disk, за която Night_Raven препоръча разбрах, че била една от най-добрите, но точно както каза той много точно: "изисква няколко висши образования" , така и не успях да стигна до края процеса. Хванаха ме нервите и я зарязах. Понеже проблема беше за спешно решаване междувременно използвах Minitool Powerdata Recovery. След пълно сканиране успя да възстанови напълно дяла. Препоръчвам я за възстановяване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Април 30, 2016 Report Share Публикувано Април 30, 2016 Хванаха ме нервите и я зарязах.Хаха! И с мене се случи същото! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Април 30, 2016 Report Share Публикувано Април 30, 2016 Моите фаворити по темата са Testdisk и Zero Assumption Recovery (ZAR) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост