Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,

Имам нужда от помощ за избор на слушалки. Трябва да са безжични, тип диадема. Ще се слуша предимно хип хоп от телефон/лаптоп. Важно е да има добра изолация за околните, защото ще се ползват и сред други хора. От друга страна не държа да има добра изолация за мен, защото ще ги ползвам и навън. Допадат ми идеите да има опция за автоматично изключване и за ползване и с кабел.

Бюджетът е около 100лв, но не е нужно да се изхарчи целия.

Сподели другаде

Това включва ли пазаруване от чужбина (Amazon, eBay, AliExpress и т.н.)? 

За жалост нямам никакъв опит или впечатления от подобни слушалки. На базата на краткото търсене, което направих, допускам, че най-смисленият вариант е Sony MDR-RF811RK. Това са единствените, които намерих за тази ниска сума, които ми вдъхват някакво, макар и много малко доверие — затворени са и са over-ear. Ако си склонен да се спреш на on-ear, може би Creative Sound Blaster Jam Wireless или Trust Mobi Bluetooth ще вършат някаква работа.

Всичко това са гадания, защото не съм ги чувал и съдя по външен вид и „марка“. 

Сподели другаде

Това включва ли пазаруване от чужбина (Amazon, eBay, AliExpress и т.н.)?

По-скоро не.

Това са единствените, които намерих за тази ниска сума...

Сумата наистина ли е ниска? Знам, че става въпрос за безжични, но все пак.

Ако си склонен да се спреш на on-ear...

Склонен съм, дори предпочитам.

Забравих да спомена, че не искам да има джаджи, които да трябва да разнасям със слушалките. Sony-то отпада. Creative също, защото не се намира в България. Като цяло само тези са вариант. Могат да се ползват и с кабел, което е доста добра екстра.

Преди да пиша си бях харесал тези, но само на база на марката и дизайна.

Какво мислиш?

Сподели другаде

Всъщност Creative Sound Blaster Jam се намират в България, тук.

Да, сумата е наистина ниска. Разнообразието на безжичните слушалки по принцип е много по-малко и ако се наложи и допълнително ограничение като бюджет, изборът се стеснява значително.

Също така, поради усложненото устройство на безжичните слушалки, те се оскъпяват доста спрямо обикновените, та дори и за повечко пари пак надали ще се намери нещо кой знае какво като качество. Т.е. дори за 60 лева можеш да намериш отлично звучащи стандартни слушалки, докато безжични... я камилата, я камиларя, дори между 100 и 200 лева.

И за капак, по-малко хора ги ползват, което значи по-малко мнения и ревюта в Интернет, което затруднява намирането на по-добрите модели, ако има такива.

Сподели другаде

Това ми се стори най-достоверно.

Колебая се, ако трябва да съм честен.

И все пак:

The headphone can act as a sort of antenna for your cell phone giving the radiation a fast route into your brain. The science is sketchy on this but in my view, having tried wired headphones, they are not the solution to reducing your radiation exposure.

Сподели другаде

Чак пък абсолютна? Не вярвам да са 100% безвредни. Въпроса според мен е по-скоро дали са по-вредни от стандартните и дали си заслужава да си променя избора.

Сподели другаде

В общи линии всичко излъчва радиация: уреди, мебели, храната и т.н., дори телата ни. Просто количествата са изключително малки, та реално е без значение.

Ако започнем да се обсебваме колко радиация поглъщаме и мислим как да я смъкнем до минимум, най-вероятно ще трябва да изхвърлим всичко апартамента и дори да се преместим в някоя малка къщичка насред гората.

Дали е добра идея изборът на слушалки да се промени? Категорично да. Не заради радиация или нещо подобно, а заради това, че ще може да се намери много по-качествен чифт обикновени слушалки за тези пари.

Сподели другаде

Просто количествата са изключително малки, та реално е без значение.

Но тук идеята е, че самите слушалки са близко до мозъка.

Дали е добра идея изборът на слушалки да се промени? Категорично да.

Считам липсата на кабел за голямо удобство.

Сподели другаде

Но тук идеята е, че самите слушалки са близко до мозъка.

Да, това не може да се отрече. Въпросът е дали количеството е достатъчно да причини увреждания. Според мен не е, но може и да греша.

Считам липсата на кабел за голямо удобство.

Нормално, защото е.

Аз предлагам стандартни слушалки, защото лично аз ценя звученето повече от всичко. Всеки потребител обаче си има свои предпочитания. Просто имай предвид, че в случая изборът ти е силно ограничен.

Сподели другаде

Аз предлагам стандартни слушалки, защото лично аз ценя звученето повече от всичко.

Може би и това не знаеш, че инженера от атомната централа Антон Яначков препоръчва ползването на кабел, защото програмата за разпознаване на говор не умее да се справя добре с безжичните аудио трансфери. Може би от смущения, не знам от какво, но човека има тренинг и солиден опит, тъй като е писал програмата Бърборино.

Сподели другаде