Nikolai Nikolov Публикувано Март 28, 2016 Report Share Публикувано Март 28, 2016 Здравейте, имам windows 7 на диск (home premium), искам да преинсталирам компютъра, но миналия път имах една папка windows.old 01, нещо подобно, мога ли да форматирам диск C и диск D, някак си, защото не знам как да го направя, На диск "C" Имам 5,12GB, и за това питам, и как да събера двата дяла в един "C" само. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Март 28, 2016 Report Share Публикувано Март 28, 2016 Миналия път явно не си преинсталирал, а си направил т.н. надграждане на място. За да направиш чиста инсталация на Windows 7 трябва или да си направиш инсталационен носител - DVD или USB. Или да инсталираш от самия твърд диск, като заделиш около 5GB от дял D примерно и там да копираш съдържанието на iso файла.Виж това:https://www.kaldata.com/forums/topic/250653-инсталиране-на-windows-без-външен-инсталационен-носител-на-bios-машини/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Калоян Колев Публикувано Март 29, 2016 Report Share Публикувано Март 29, 2016 Преди да започнеш преинсталация, надграждане или каквото и да било друго, трябва да решиш имаш ли нещо, което би искал да запазиш - снимки, видеоклипове, личнни файлове. Ако имаш такива файлове ги запиши на диск или ги прехвърли на USB флашка или външен твърд диск. След това вече можеш да започнеш с инсталацията. Ако искаш чиста инсталация, просто трябва да форматираш Диск C. За това избираш чиста инсталация или Custom.http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/2439d1231630451-clean-install-windows-7-a-step6.jpgКогато стигнеш екрана с избор къде да се инсталира Windows ще видиш, че имаш избор (в твоя случай имаш диск C и D) Disk 0 Partition 1, 2 а в някои случаи ако Windows е заделил системен дял и Partition 3.http://getintopc.com/wp-content/uploads/2013/09/windows-7-install-layout.jpgВ твоя случай ти искаш да обединиш C и D, за това моя съвет е кликваш върху всеки партишън, който виждаш и избираш Delete (Изтрий). След като изтриеш всички партишъни, избираш New (Нов). Като създадеш партишън избираш Format (Форматиране). Естествено при някои от стъпките трябва да потвърдиш, че наистина искаш да направиш това.Най-общо това е.Ето и линк към всички стъпки за инсталиране на Windows7 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 29, 2016 Report Share Публикувано Март 29, 2016 Наистина ли е нужно да напомня, че имаме подробно ръководство в нашия форум? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Калоян Колев Публикувано Март 29, 2016 Report Share Публикувано Март 29, 2016 Моля за извинение Night_Raven, че не съм прегледал тази статия. Втори път няма да повторя тази грешка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikolai Nikolov Публикувано Март 29, 2016 Author Report Share Публикувано Март 29, 2016 Здравейте, оправих се с преинсталацята, обаче сега се опитвам да си изтегля графичния драйвър, но ми изписва това, дали ще може някой да ми помогне? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 29, 2016 Report Share Публикувано Март 29, 2016 Опитай да го изтеглиш с друг браузър. Имаш ли инсталирана антивирусна? Ако да, каква? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост