stanilabg Публикувано Март 16, 2016 Report Share Публикувано Март 16, 2016 Привет! Имам два въпроса.Имаме телевизор Panasonic TX-P42S20E. Опитвам се да възпроизведа видео от SD карта. В случая Kingstone SDHC 8 GB. При опит да копирам видео файла (4,13 GB) на картата, ми изписва съобщение, че файла е прекалено голям. Според упътването, формата на картата трябва да е FAT16 или FAT32. Форматирах картата на FAT32 8192 b. За съжаление, отново не успявам да копирам файла. Когато е форматирана на NTFS няма проблем, но телевизора не я разпознава. Втория въпрос. Какъв точно формат е AVCHD? Какъв контейнер, какви кодеци? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Март 16, 2016 Report Share Публикувано Март 16, 2016 За картата - достигнали сте ограничението на файловата система FAT32 и тази грешка е нормална. За щастие вашият телевизор поддържа и усъвършенстваната файлова система exFAT. Ако форматирате с нея няма да имате проблеми с големите файлове.Предполагам ще ви трябва Windows след XP за да можете да я използвате и на вашият компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Март 16, 2016 Report Share Публикувано Март 16, 2016 За щастие вашият телевизор поддържа и усъвършенстваната файлова система exFAT.Ето как вие свършихте работата на питащия, която той сам трябваше да свърши, запитвайки Гугъл. Не знаех, че се правят телевизори без поддръжка на NTFS. Но ако имах проблемът, щях да проуча информацията без излишни разпити и чакане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Март 16, 2016 Report Share Публикувано Март 16, 2016 Ето как вие свършихте работата на питащия, която той сам трябваше да свърши, запитвайки Гугъл.Не знаех, че се правят телевизори без поддръжка на NTFS. Но ако имах проблемът, щях да проуча информацията без излишни разпити и чакане. Това не е точно така. За поддръжката на exFAT го прочетох в линка, който той е дал. Просто ръководството е написано подвеждащо.Моят телевизор също не поддържа NTFS, нито PS4. https://en.wikipedia.org/wiki/AVCHD Аз не мисля, че @stanilab ще може да използва тази функция. На практика поддръжката на видеофайлове в телевизорите е толкова лоша, че няма смисъл да се разчита на тях. Трябва или PC подобен компютър, или най-малкото Raspberry PI (model 3 най-добре) в комбинация с бързичка влашка и хубаво захранване. И това, ако му се занимава с такива работи. Ще излезе към 150лв предполагам. Софтуер OSMC. https://osmc.tv/download/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 16, 2016 Author Report Share Публикувано Март 16, 2016 Нито NTFS, нито exFAT разпознава телевизора - сега пробвах. Дразнещото в случая е, че поддържа сравнително големи карти (SDHC 32 GB) и видео с висока резолюция, но видите ли, само до 4 GB при FAT32 (при условие, че повечето HD филми прескачат този размер). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Март 16, 2016 Report Share Публикувано Март 16, 2016 Вариант е филмите да ги разделяш на части . Колкото до картата, не е подходяща- трябва за е SDXC Card за поддържа exFAT. А какво е AVCHD, ето Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 16, 2016 Author Report Share Публикувано Март 16, 2016 А като се разделят, ще се усеща ли? Подходяща програма?Това за AVCHD го намерих и аз. Интересуваше ме, какъв контейнер и какви кодеци съдържа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Март 16, 2016 Report Share Публикувано Март 16, 2016 Не би имало значение, ако не пуска субтитри, както трябва. А и при други формати - ще ги конвертирате ли? Ако питате мен си направете демо с малки филми, колкото да проверите дали има смисъл още да се занимавате. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Март 16, 2016 Report Share Публикувано Март 16, 2016 А като се разделят, ще се усеща ли? Подходяща програма? Това за AVCHD го намерих и аз. Интересуваше ме, какъв контейнер и какви кодеци съдържа.MP4, MKV и MPEG-4 AVC/H.264 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Март 16, 2016 Report Share Публикувано Март 16, 2016 AVI, MOV, MP4, MKV, FLV Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 17, 2016 Author Report Share Публикувано Март 17, 2016 А и при други формати - ще ги конвертирате ли?Бих искал да мина без конвертиране. MP4 и MKV не ги разпознава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост