numberwon Публикувано Февруари 13, 2016 Report Share Публикувано Февруари 13, 2016 Здравейте, Надявам се това да е правилният раздел. Лаптопа ми е ХР 250 3G. ОС - Windows 8. 1 Bing. От няколко дни процесорът работи на 100%. Диспечера на задачите ми извежда като процес WMI Provider Host , който гълта 50-60 % и под който се крие WmiPrv.exe файл. Погледнах в Интернет, но информация на български почти няма. Доколкото разбрах това е някакъв Уиндоус файл.Когато задам "Край на задачата" на самият файл ми изписва: "Ако някоя от отворените програми е асоциирана с този процес, тя ще се затвори и ще загубите цялата незаписана информация. Ако завършите системен процес, това може да доведе до нестабилност на системата. Наистина ли искате да продължите?" Какво точно представлява този файл? Ако го спра, какво ще стане? Възможно ли е причината за натоварване на процесора да е друга? (макар да не ми се вярва) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
numberwon Публикувано Февруари 13, 2016 Author Report Share Публикувано Февруари 13, 2016 Качвам и снимка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aaster23 Публикувано Февруари 13, 2016 Report Share Публикувано Февруари 13, 2016 Лаптопът на брат ми имаше същият проблем. Оказа се че е от AdWare.Съветвам те да си изтеглиш ADWCleaner. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
numberwon Публикувано Февруари 13, 2016 Author Report Share Публикувано Февруари 13, 2016 Лаптопът на брат ми имаше същият проблем. Оказа се че е от AdWare.Съветвам те да си изтеглиш ADWCleaner. Страшно ти благодаря. Останах с впечатление, че щом е файл на Уиндоус не е възможно да е вирус, но вече не съм толкова сигурен. Пуснах пълно сканиране с Аваст, ще пробвам и с ADWCleaner. А дали ако възстановя системата към задна дата проблема ще изчезне? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 13, 2016 Report Share Публикувано Февруари 13, 2016 Ако проблемът продължи, бих искал да видя снимка от Process Explorer. Стартирай програмата като администратор, кликни два пъти върху проблемния процес, направи снимка и я публикувай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
numberwon Публикувано Февруари 14, 2016 Author Report Share Публикувано Февруари 14, 2016 Здравей, Равен Използвах ADWCleaner и програмата изчисти доста гадинки (и аз нямам представа откъде са се намъкнали) и натоварването на процесора спадна значително. Направиха ми впечатление обаче резките промени: примерно от 7% скача ва 30% и тези промени са постоянни. Днес след работа включих лаптопа - натоварването на процесора отново гони 100%, но сега е нападнат друг процес. Качвам снимка. Опитах да стартирам Process Explorer. от линка, който си постнал, но ми излиза долното съобщение . Вече нямам представа какво е. 502 - Web server received an invalid response while acting as a gateway or proxy server. There is a problem with the page you are looking for, and it cannot be displayed. When the Web server (while acting as a gateway or proxy) contacted the upstream content server, it received an invalid response from the content server. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 14, 2016 Report Share Публикувано Февруари 14, 2016 Съобщението се появява при опит за стартиране или изтегляне/отваряне на страницата? Няма логика да се появява при стартиране на самия изпълним файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Февруари 14, 2016 Report Share Публикувано Февруари 14, 2016 Да не би да се инсталират ъпдейти? Покажи и лог файла на adwcleaner Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
numberwon Публикувано Февруари 15, 2016 Author Report Share Публикувано Февруари 15, 2016 Съобщението се появява при опит за стартиране или изтегляне/отваряне на страницата? Няма логика да се появява при стартиране на самия изпълним файл. Нямам представа. Преди малко опитах пак - излиза подобно съобщение. Иначе днес процесора работи в рамките на 50%. Това, което ме тревожи са резките промени. Да не би да се инсталират ъпдейти? Покажи и лог файла на adwcleaner Ще се опитам да го кача.AdwCleanerC1.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 16, 2016 Report Share Публикувано Февруари 16, 2016 Момент. Как така нямаш представа? Би трябвало да правиш разлика между отваряне на уебсайт и стартиране на програма. Доста различни действия са. Моля, дай снимка на екрана, когато се появи това съобщение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
numberwon Публикувано Февруари 16, 2016 Author Report Share Публикувано Февруари 16, 2016 Момент. Как така нямаш представа? Би трябвало да правиш разлика между отваряне на уебсайт и стартиране на програма. Доста различни действия са. Моля, дай снимка на екрана, когато се появи това съобщение. Разбира се, че правя разлика. Нямам представа защо файла не иска да стартира. Качвам ти снимка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 17, 2016 Report Share Публикувано Февруари 17, 2016 Мисълта ми е, че останах с впечатление, че тази грешка по някаква причина се появява, когато стартираш програмата (ProcExp.exe). Така ли и е или не? Ако не, когато отваряш страницата за изтегляне ли се повява? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
numberwon Публикувано Февруари 17, 2016 Author Report Share Публикувано Февруари 17, 2016 Мисълта ми е, че останах с впечатление, че тази грешка по някаква причина се появява, когато стартираш програмата (ProcExp.exe). Така ли и е или не? Ако не, когато отваряш страницата за изтегляне ли се повява? Ами понеже си постнал линк Process Explorer - предполагам, че би трябвало да ме отведе място към изтегляне на програмата или стартиране на изпълнителният файл (доколкото разбирам е трябвало да стане последното). Щом натисна върху линка обаче - излиза това съобщение.. Процесора макар и да работи като луд е в рамките на 50% (което пак не го смятам за нормално; аз дори не играя игри). Онези процеси обаче, които го натоварваха до 100% липсват. Бих могъл да изтегля програмата, но не знам дали ще мога да я разчета. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Февруари 19, 2016 Report Share Публикувано Февруари 19, 2016 https://download.sysinternals.com/files/ProcessExplorer.zipИзтегляш архва, разархивираш и стартираш като администратор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост