ivanov.daniel Публикувано Януари 30, 2016 Report Share Публикувано Януари 30, 2016 Здравейте, преди половин година закупих компютър от Квант Сервиз, всичко беше точно, до сега не е имал проблеми, но днес тока спря => компютъра изгасна. Не е имало токов удар. При опит за включване става следното.Натискам бутона за включване, Светва лампичката, след това изгасва, компютъра се включва сам, пищи 12 пъти на прекъсвания, вентилаторите почват да бучат на макс. Това става за секунди. По принцип е много тих, чистен е скоро, няма прах в него. На екрана не светва нищо, при натискане на бутон/и - никаква индикация.Прикачвам видео:Компютъра е Lenovo ThinkCentre M58pIntel Core 2 Duo E5400 @ 3GHz4GB DDR3 1067 MHz160GB HDD SATAМного ми намирисва на смяна на дъно или тежък проблем. Благодаря.01/02 секунди - включвам компа и светва зелената лампичка.03 до 07 секунди - лампичката не свети (все едно компа не работи)08 - ... - виждате, че четеца на дискове светва, светват и другите лампички и започва да пищиЛинк към видеото: http://dox.bg/files/dw?a=f7eccaf434 Моля, за помощ - какъв е проблема, как се решава? Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Януари 30, 2016 Report Share Публикувано Януари 30, 2016 Като за начало, опитай да стартира без периферия. /клавиятура и мишка/ Не съм специялист, но това бибиткане ми прилича на Phoenix BIOS !Ако е така, то кодовете за него ето какво означават: 3-3-3-3 Scan for F2 key stroke. Ако всичко е така, можеш и сам да потърсиш информация! ПП: Аз бих извадил за малко онази малка батерийка от дъното! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост