B-boy/StyLe/ Публикувано Ноември 2, 2015 Report Share Публикувано Ноември 2, 2015 Момент, момент...аз съм споменал за превенция, че е добре да се използва Malwarebytes Anti-Exploit!По-леко с езика...от сорта на експерти-боклуци, че тролове-боклуци също има бол.Възстановяването на системата разбира се, че помага в редица случаи (мотото на експертите е именно по-добре буутваща система, макар и заразена пред небуутваща такава, но чиста), но не виждам как ще помогне при криптиращите зарази. Дори да възстановиш системата, файловете ще останат криптирани и неизползваеми. А точно при крипиращите бацили връщане на системата към задна дата не е нужно, защото след приключване на своята дейност гадината се самоизтрива и системата реално няма активни зарази, които да имат нужда от почистване, освен някои безобидни остатъци (един Recovery.BMP файл на десктопа и евентуално дропъра {един tmp файл}. който се е добавил в Run ключа в регистрите). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Ноември 3, 2015 Report Share Публикувано Ноември 3, 2015 Извинявай,приятелю!Нямах лоши намерения с текста експерт-боклуци. Цялата работа е,че антивирусът ми е с ключ от мрежата.Съответно принадлежи някому.-Но често става "преинсталиране" ,което ми прави тормоз.Това е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Ноември 3, 2015 Report Share Публикувано Ноември 3, 2015 Ок, явно е имало някакво недорозумение. Както и да е. Минало! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mrvlad Публикувано Ноември 11, 2015 Report Share Публикувано Ноември 11, 2015 Здравейте!Някой да знае подобен декриптор за cryptowall 3.0?Файловете са с разширение .exx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Ноември 11, 2015 Report Share Публикувано Ноември 11, 2015 За Cryptowall няма декриптор и не се очаква да има. Той е от т.нар. сигурни ransomware-и при които декриптирането е невъзможно на този етап. Или трябва да си платите на злосторниците за такъв или да пробивате с програма за възстановяване на изтрити файлове (но ефективността обикновено клони към 0%)... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Ноември 24, 2015 Report Share Публикувано Ноември 24, 2015 Здравейте,имам компютър заразен с rsa-2048 cryptowall. Възможно ли е да бъдат възстановени криптираните файлове? Случайно вече да има някакъв декриптор? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Ноември 24, 2015 Report Share Публикувано Ноември 24, 2015 Възможно ли е да бъдат възстановени криптираните файлове? Случайно вече да има някакъв декриптор?Не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Ноември 24, 2015 Report Share Публикувано Ноември 24, 2015 Ясно, оставяме декриптирането на идните поколения Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Февруари 14, 2016 Report Share Публикувано Февруари 14, 2016 Здравейте, Имам проблем с svhost - който ми заема около 40-50% от процесора.Сканирах с NOD 32 9 - не открива заплахи - прикачвам лог.Сканирах и с Malwarebyte - прикачвам лог. Windows 7 SP 1, Ще съм благодарен за съвети какво мога да предприема.SysInspector-YORDAN-160210-234816.zipSysInspector-YORDAN-160214-221254.zipESET scan log.zipScan MLWbites.zipAdwCleanerC1.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Февруари 15, 2016 Report Share Публикувано Февруари 15, 2016 Здравейте, Имам проблем с svhost - който ми заема около 40-50% от процесора.Това не означава, непременно че си заразен!Защо не си направи твоя тема? Изтегли си Process Explorer !Разархивирай. Със двоен клик върху procexp.exe го пусни!Двоен клик върху процеса svhost.exe /който товари/ .Във следващият прозорец избери таба Threads.Направи снимка, така че да се виждат всички процеси! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Февруари 15, 2016 Report Share Публикувано Февруари 15, 2016 Прикачени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Февруари 15, 2016 Report Share Публикувано Февруари 15, 2016 Нека да пробваме!Изтегли си този рег фаил!http://dox.bg/files/dw?a=8a1fe4c313Стартрирай го със двоен клик. Следва два пъти да натиснеш ОК!Това ще спре слухтенето за актуализации! Само да проверим, дали от това произлиза проблема! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Февруари 15, 2016 Report Share Публикувано Февруари 15, 2016 Здравей, благодаря за включването. Стартирах го - каза, че е извършена операцията успешно, рестартирах компютъра. Сега ще наблюдавам. Доколкото се разрових в нета видях, че се дължи на проблем с актуализациите - с тази за windows 10. За момента няма проблем, но е рано да се каже, ще наблюдавам няколко дни и ще видя. Въпросът е, че преди за рестартирам компютъра пуснах датърси за акуализации и си зацикли на само на търсенето, без изобщо да показва, че е намерил или че няма. Също и как мога да премахне актуализацията която ми излиза за Wimdows 10? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост