Matt_Ragan Публикувано Октомври 24, 2015 Report Share Публикувано Октомври 24, 2015 Здравейте!Проблема ми е че лаптопа ми не иска да зарежда от първият път.Появява се тъмен екран с показалецът на мишката на него и това е само.Трябва да рестартирам от копчето и тогава всичко си тръгва нормално.Имам и опция за въвеждане на парола.Знае ли някой от къде може да идва този проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 25, 2015 Report Share Публикувано Октомври 25, 2015 Какъв е лаптопът? Каква е операционната система? Под Safe Mode има ли проблеми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Matt_Ragan Публикувано Октомври 28, 2015 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2015 Лаптопа е ASUS_X51LR с Windows 8.1 Enterprise.Скоро му е заменян харда с SSD такъв.Този проблем не се появява всеки път.Не разбирам за какъв Safe mode става въпрос след като писах че при пускане не се появява и логото на Windows,а само тъмен екран с показалеца на мишката на него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 28, 2015 Report Share Публикувано Октомври 28, 2015 Всъщност изобщо не си споменавал, че изобщо не се появява логото на Windows, така че няма как да знам точно кога се появява курсорът на черен фон.Също така, не пречи да се опита дали, ако системата се настрои винаги да стартира в безопасен режим, ще се проявява този проблем. Най-вероятно пак ще го има, но нищо не се губи от тест.На този проблемен екран можеш ли да извикаш Task Manager (с Ctrl+Shift+Esc или Ctrl+Alt+Del). Ако да, виждаш ли някакви задачи? Ако да, опитай да ги прекратиш. Също така опитай да стартираш ръчно Explorer: File -> Run new task -> пишеш explorer -> OK. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Октомври 29, 2015 Report Share Публикувано Октомври 29, 2015 Опсс! Здравейте момчета! Да не пускам друга тема,че май същия номер се случи и с моя лаптоп преди малко при стартиране на компа. Излезе синьото прозорче на Windows точките си въртят от долу,после обикновено за няколко секунди екрана става черен и след това "Добре дошли" със снимката и името на акаунта! Да,ама не! На черния екран се показа стрелката на мишката,и така си остана! Само можеш да я мърдаш по целия екран и нищо повече! Не помогнаха никакви команди от клавиатурата,все едно,че я няма! Опитах всичко Ctrl+Alt+Del, Esc F от 1 до 12-нищо. Чаках го към две минути...нищо,така си седи.С power бутона-нищо! Затваряна на капака-нищо! Наложи се да му извадя кабела на захранването и да му откача батерията! После гадта си тръгна все едно нищо не е станало!!?? HP 15-256NU/L5Z42EA Windows 8.1 PRO А сега де! Това какво беше? После го гасих и рестартирах няколко пъти,върви си нормално! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 29, 2015 Report Share Публикувано Октомври 29, 2015 За жалост не мисля, че може лесно да се каже къде е бил проблемът. Може би в Event Viewer ще има някакви улики. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Октомври 30, 2015 Report Share Публикувано Октомври 30, 2015 Може би в Event Viewer ще има някакви улики.Ами то в Event Viewer само мене ме няма! Но точно с вчерашна дата сутринта-нищо! Мисля да го оставя така.Работи си. Ако пак го направи...ще му сложа инсталационния диск "Поправи компютъра" имам и опцията "Възстановяване на системата" даже и имич файл на целия дял,абе...нещо ще му се случи на компа! Поровичках из нета...има го този проблем с 8.1, съвети много ,ама решение никакво.Само предположения. Има и една хипотеза-актуализациите... Аз по принцип хич не съм фенка на актуализациите...именно защото не знам как,ама винаги ми излизат проблеми след това.Но се наложи да инсталирам една за да изчезне водния знак"SecureBoot не е конфигуриран правилно"... Може и да няма нищо общо де...Ще видя.Ако нещо конкретно разбера,ще пиша естествено,за други закъсали като мене! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост