FireEagl3 Публикувано Септември 15, 2015 Report Share Публикувано Септември 15, 2015 Здравейте, понеже ще си сменям процесора, но за да съм сигурен, че ще могат да вземат достатъчно ток от захранването мисля да го сменя с нещо отново на corsair "понеже сега съм с тази марка и съм много доволен", каква е разликата между тези модели освен в цената VS,CX,CS,RM,RMi,Hxi,AX,Axi , понеже съм се спрял между тези два модела www.jarcomputers.com/p/CASEPSUCMPSU750CX/Zahranvane-750W-CASEPSUCMPSU750CX.html?ref=c_40 и www.jarcomputers.com/p/PWRPCCORSAIRAX860/Corsair-Professional-Platinum-Series-AX860-PWRPCCORSAIRAX860.html?ref=c_40 , и другия въпрос е има ли нужда от захранване над 850-860 watt ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 15, 2015 Report Share Публикувано Септември 15, 2015 Разликите са много. Те са продиктувани от потребителите/нуждите, за които са създадени.VS е бюджетната серия, насочена към хора, които искат просто едно стабилно захранване за по-базови нужди като офис работа.CX е стандартната серия от солидни захранвания, насочени към масовия потребител, който ползва компютъра си за общо взето всичко и има нужда от захранващият блок да се справя добре във всички категории, но няма нужда да се справя блестящо в нито една от тях.CS е серията за потребителите с малко по-високи изисквания, т.е. подобрена верися на CX серията.RM е серията за ентусиастите, които искат високо качество, но са готови да направят някои компромиси.RMi/HXi е за ентусиасти, които имат пари и искат много високо качество, минимално количество компромиси и са готови да заплатят доста пари.AX/AXi е върхът на сладоледа — за перфекционисти, които искат най-най-доброто, не искат да правят абсолютно никакви компромиси и разполагат с неограничен бюджет. За гейминг с една видео карта от не най-високия клас най-удачните серии са CX и CS, а мощността 550/650/750 вата. Поне според мен. Вече зависи и от по-специфичните нужди и компоненти, но това е добър ориентир според мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FireEagl3 Публикувано Септември 15, 2015 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2015 А от към защити еднакви ли са или със спадът на класът, спадат и защитите им ? Мене главно това ме интересува, защото, ако вложа стабилно във захранване да не вземе да изгори от 1-вия токов удар и да повлече и частите вътре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 16, 2015 Report Share Публикувано Септември 16, 2015 Дали са абсолютно идентични откъм реализаиция на защитите, не мога да кажа, но дори VS серията има всички нужни защити, така че би трябвало да си спокоен, независимо на коя серия се спреш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост