Jump to content

Записвачка ASUS DRW-24F1ST нямам идея от какво е!

Препоръчан пост

Здравейте момчета!

Старата записвачка сдаде багажа ни чете ни пише.Купих си туй чудо  ASUS DRW-24F1ST. Работи добре,но в определени моменти особено ако при включване на компа съм забравила вътре диск,тръгва с такива обороти,че не е истина! Бучи от свръх обороти и цялата кутия на компа вибрира! Прави го по някога и като сложа някакъв диск ...независимо какъв при включен Windows.Трябва да извадя диска за да се спре.После тръгва нормално.Прави го когато си иска и под XP и под 8.1.Гледах конекторите вадих слагах даже ги пръснах с спрей за почистване,този дето се включва в дъното SATA...даже го смених...? Нищо.Работи,но тоя номер го прави от време на време....когато си иска.С диск естествено в нея! Мерих напреженията 12V - 5V всичко си е ок! То компа си работи нормално де! Нямам си идея от какво може да е!

Вие да имате идеи? Благодаря! :)

Сподели другаде

Пробвай да смениш слота, на който се намира записвачката. Аз имам 2 записвачки (Еднакви - LG) и като цяло, тази която е в най-горния слот бръмчи повече, отколкото долната. По принцип, не виждам нищо ненормално в това системата чат пат да си опреснява съдържанието на четящите устройства, като с пълна сила това важи при пуск на системата, когато се проверяват устройствата за стариращи последователности. Провери като цяло и как е фиксирана самата записвачка - добре и симетрично ли са затегнати болтовете и т.н. Много зависи и от самата кутия, разбира се. При мен, записвачките се захващат в кутията с пластмасови щипки (няма винтове), които обират част от вибрациите.

Сподели другаде

Никакъв ефект...Нямам пластмасови щипки,закрепва се директно на кутията.Такива обороти прави,че диска излиза горещ!? Май самата записвачка не е наред.Другите никога не са правили това.

Тази ми е четвърта... Мислех си,дали няма някакви настройки на това чудо? Никога не съм се занимавала с това.Firmware неподходящ...знам ли? :)

Сподели другаде

Това устройство всъщност е или Samsung SH-224BB или SH-224DB. На теория трябва да може да се флашне с фърмуеър на Samsung, което може да отстрани проблема, ако той се е дължал на софтуера на устройството. Това обаче лично на мен не ми се струва чак толкова вероятно.

Алтернативен вариант е да се занижи максималната скорост на четене, но това означава редактиране на фърмуеъра и флашване. А и не знам дали има приложение, което да улесни процеса на редактиране.

Според мен не си заслужава усилията.

Сподели другаде