Vanka Публикувано Септември 7, 2015 Report Share Публикувано Септември 7, 2015 Здравейте, Имам данни в ексел до колона AJ и ред 6000. Това което се опитвам да направя във VBA excel е да въведа Conditional Formating във 2-та клетка на 1-та свободна колона (в случая това е AK2), после да го копирам до ред 6000. Проблема е, че броя на колоните и редовете постоянно ще се променят, затова искам да работи независимо от техния брой и да се копира точно до реда, до който има данни. Във всички колони може да има празни клетки с изключение на колона А.Това, което имам аз е следното: With ActiveSheet LastCell = .Range("A1").End(xlDown).Row .Range("A1").End(xlToRight).Cells(2, 2).Copy .Range("AK2:AK" & LastCell).Select .PasteEnd With Това, което искам е да заменя "AK2:AK" с 2-та клетка на 1-та свободна колона, без значение коя е тя, но не успявам. Conditional Formating-а се въвежда от друго макро, както и името на новата колона. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Септември 7, 2015 Report Share Публикувано Септември 7, 2015 Здрасти, ако можеш прикачи примерен файл с макроса,за да се ориентирам по лесно и ще ти го върна работещ...... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Септември 7, 2015 Report Share Публикувано Септември 7, 2015 Пробвай този макрос: Sub run_macro() With ActiveSheet LastCell = .Range("A1").End(xlDown).Row .Range("A1").End(xlToRight).Cells(2, 2).Copy .Range("A1").End(xlToRight).Cells(2, 3).Select ActiveSheet.Paste Range("A1").SpecialCells(xlCellTypeLastCell).Select .Range(Selection, Selection.End(xlUp)).Select ActiveSheet.Paste End With End Sub Тук всичко се копира във втората клетка на 1вата свободна колона без значение коя е тя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Септември 8, 2015 Author Report Share Публикувано Септември 8, 2015 Приятел,Благодаря ти много, свърши ми страхотна работа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост