Night_Raven Публикувано Септември 9, 2015 Report Share Публикувано Септември 9, 2015 Битйрейт от 320 Kbps може да се счита за достатъчно високо качество в общия случай, макар че пак са си нужни някои уговорки. Същото важи и за групите, които си споменал. Не са от най-семплите жанрове, но и обикновено не могат да се похвалят с кой знае каква добра динамика. Т.е. тук нещата са на доста на кантар относно външната звукова карта. Лично според мен повече си заслужава (55:45 ), защото картата е наистина универсална и ако ти се наложи случайно да захраниш някакви поне малко капризни слушалки или да отидеш у познат с качествен източник на звук (тъй като е прилично портативна), ще ти влезе в употреба. И все пак точно в този случай не е чак толкова наложително. еMAG често ѝ намаляват цената, така че можеш да изчакаш черния пътък и да я вземеш тогава, защото предполагам, че ще бъде намалена, а е такъв хардуер, който надали ще се разпродаде за минути като телефони или лаптопи. Аз взех моята за 110 лева по време на разпродажбата за черния петък преди 2 годиним, така че съществува вероятност и този път да има добра отстъпка. А и може други магазини да решат да я намалят, макар че е по-малко вероятно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 9, 2015 Report Share Публикувано Септември 9, 2015 Мога да изчакам за тазгодишния черен петък и да се надявам на намаление Ами ако сменя формата на FLAC примерно ще има ли осезаема разлика в качеството на звука с тази карта и колонките на Edifier. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2015 Report Share Публикувано Септември 9, 2015 Не разбрах коя точно звукова карта имаше предвид под „тази карта“. Дали преминаването към FLAC ще се отрази по-осезаемо зависи от няколко неща. Ако говорим за фалшиви FLAC файлове, т.е. създадени от други MP3, тогава полза от тях. Също така зависи дали MP3 файловете са компресирани кадърно и от добър източник. Като цяло, ако MP3 файловете са компресирани както трябва, няма да се усети разлика спрямо FLAC в повечето случаи. Ако говорим за добре рипнати албуми, т.е. от оригинален диск или изтеглени от официални магазини, независимо дали е lossless или lossy, разликата ще е малка и определено смяната на звуковата карта трябва да се усети повече, спрямо смяната на формата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 Относно звуковата карта имах предвид Xonar U7 Колкото до музиката става дума за рипнати оригинални албуми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 Ако са рипнати наистина от оригинални дискове и то с добър енкодер, тогава не трябва да се усети разлика между тях и FLAC. В такъв случай смяната на звуковата карта ще има по-осезаем ефект. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 Значи очаквам с нетърпение черния петък тогава Благодаря за изчерпателните отговори На сайта на Asus забелязах че няма драйвър за Win10, а аз съм именно с такава операционна система.Последната излязла версия е 1.0.14 бета от 23 юни.Дали ще ми свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 Нямам идея. Не планирам скоро да актуализирам до Windows 10, за да тествам. Нямам никаква представа кога ще се появи драйвер. Може да е след 3 дни, може да е след година. Проблемът с драйверите е комплексен. От една страна първо C-Media трябва да направят драйвер за чипа, който се използва в Xonar U7. C-Media не са бързи. След това от ASUS трябва да седнат и да го пипнат тук-таме, за да има техните лога и имена и евентуално да добавят някаква по-специфична функционалност. ASUS също са флегматични. Единственият производител на звукови чипове, който актуализира драйверите си публично и редовно (и съответно може да се очаква бързо добавяне на нова операцоинна система), е Realtek. Всички други производители на звукови карти имат поддръжка, която варира от посредствена до катастрофална. Т.е. независимо към коя звукова карта се насочиш, можеш да очакваш разочарования от поддръжката, не са само ASUS на това положение. Не знам дали това те успокоява. Мен не ме, но хората са различни, та знам ли... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 И мен не ме успокоява...Жалко.Тъкмо се бях нахъсал за тая карта.Нищо де до ноември има време дано пуснат драйвър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 Лично аз адски силно се съмнявам. Аз драйвър за Windows 10 тази година не очаквам. И все пак, знае ли човек, случвали са се чудеса и преди... май... не съм сигурен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 Друг въпрос.На лаптопа имам инсталирани DTS Studio Sound и Тoshiba Аudio Еnhancement.Ще си пречат ли по някакъв начин със софтуера на новата карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 Не би трябвало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филип Димитров Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 На сайта на Asus забелязах че няма драйвър за Win10, а аз съм именно с такава операционна система.Последната излязла версия е 1.0.14 бета от 23 юни.Дали ще ми свърши работа. На един от компютрите ми и лаптопа ми са под Windows 10 и на двата Xonar U7 работи както трябва със драйвер за Windows 8.1. Обаче бета драйвера ( 1.0.14) ми правеше проблеми не само на Win 10, но и на 8.1 затова използвам версия 8.1.11.19, която е от 04.02.2015г. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 Благодаря много Това ме успокоява.Така и така мисля да купя картата да попитам.Имам стотици аудио касети които от три години се каня да прехвърля в цифров формат и все отлагам защото нямах възможността.С тази карта ще е възможно ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 На един от компютрите ми и лаптопа ми са под Windows 10 и на двата Xonar U7 работи както трябва със драйвер за Windows 8.1. Обаче бета драйвера ( 1.0.14) ми правеше проблеми не само на Win 10, но и на 8.1 затова използвам версия 8.1.11.19, която е от 04.02.2015г.Интересно е, че бета драйвърът създава проблеми, защото е идентичен с този от февруари месец. Разликата е в контролния панел. Лошото на него е, че му липсват някои функции като Flex Bass и Dolby Digital Live, т.е. все още не е готов, което донякъде обяснява защо е бета. Проблемът е, че се бавят адски много с актуализирането му и не е сигурно, че ще върнат всички функции, които са налични в по-стария. Би трябвало да го направят, но все пак говорим за ASUS. Имам стотици аудио касети които от три години се каня да прехвърля в цифров формат и все отлагам защото нямах възможността.С тази карта ще е възможно ли?При положение, че аудио касетите са аналогов източник, ще трябва да ги възпроизвеждаш на някое устройство, което да свържеш с входа (line in) на звуковата карта и така да запишеш. Всяка звукова карта с такъв вход върши работа на теория, а това са 99% от картите. Xonar U7 има доста по-добри възможност за запис, но в случая не мога да кажа дали ще се усети, защото касетите и плеърът им надали ще успеят да извадят достатъчно качествен звук. На теория поне е значително по-добре да записваш със Xonar U7, не само заради хардуера, но и заради възможността да записваш в в 24-битова дълбочина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Септември 10, 2015 Report Share Публикувано Септември 10, 2015 Супер.Сега по сложната част.Майка ми ме подпитва дали мога да прехвърля песните от едни плочи(класика са и найстина ще е жалко да се загубят).Обаче аз нямам идея как ще стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост