Jump to content

Препоръчан пост

Просто ми трябва нещо което да е 150-200w, и да има добро качество на звука, предложенията ви никъде не ги намерих, а магазините предпочитам да са technopolis или technomarket, понеже не съм фен на olx.

Сподели другаде

• Отговори 49
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Такава мощност за такива пари и с качествен звук не съществува. Особено пък в магазини като Технополис и Техномаркет. Най-близкото до нуждите ти (от компютърните колони) е Logitech Z553, но ми се струва, че пак няма да ти допадне.
Сподели другаде

Тъй като въпросът ми е сходен реших да не отварям отделна тема :)

Искам да си взема 2.1 аудио система.Бюджетът с който разполага е около 300лв. Филми ще гледам но ми трябва основно за музика. Не ми трябва сила, а по скоро качество на звука. Търсих гореспоменатата система Edifier R2600+ но няма наличност никъде.Ако може да ми предложите нещо качествено за съответния бюджет ще съм много благодарен :)

Сподели другаде

Някакъв конкретен магазин, откъдето възнамеряваш да пазаруваш, или просто да нахвърлям модели?

Държиш ли да е 2.1 или може да е 2.0, но просто предпочиташ 2.1?

Сподели другаде

според мен най-удачното и добро за цената е Edifier R2730DB. Може да погледнеш една моя тема където има други хубави предложения. Сега видях, че единствения магазин който я продава са надули цената и е станала близо до 400лв, но попитай за поръчка от Медиа Трейд ЕООД където аз ги взех за  към 310лв. 

Сподели другаде

Edifier R2730DB са чудесни, но надвишават бюджета. Иначе за парите си са отличен избор. Ако от Медиа Трейд могат да ти ги доставят за цена около 300 лева, както спомена колегата, ще е страхотно. Ако ли не, пак можеш да ги попиташ конкретно за R2600+, които са също много добър избор.

Наистина погледни темата, която колегата е дал, защото там има добри предложения като цяло, макар някой от тях вече може би да са изчезнали от пазара.

Също така погледни предложенията от този коментар от текущата тема.

Сподели другаде

Благодаря за отговорите.Тъй като гореспоменатите системи са малко трудно откриваеми засега съм се спрял на Edifier R1600T III.

Тъй като остава свободна част от бюджета искам да попитам заслужава ли си да вложа пари във външна звукова карта например Xonar U7 за която съм чел ревю тук :) 

Сподели другаде

Бюджета даден от avatar1989 (300лв) се вписват  Edifier R2730DB, но проблема със закупуването остава.

Дали си заслужава закупуването на външна звукова карта като Xonar U7 зависи от доста неща. Ако ще се слуша MP3 изтеглен от някъде си и слушалките не са много добри бих казал, че няма нужда. Ако дъното на компютъра е ново и скъпо сигурно ще има добро вградено аудио, което да е задоволително. Но ако имаш слушалки 200ома като мен вграденото със сигурност няма да може да ги използва напълно. Xonar U7 има усилвател за слушалки до 200ома.  Предимството на Xonar U7 е това, че е външна и може да се сложи лесно и на други компютри, и характеристиките и са много добри за тази цена. Разбира се, може да се вземе Xonar U7 и след това да се закупуват по-хубави слушалки и/или тонколони от които да има смисъл. Преди два дни ми се развали компютъра и докато го оправя трябваше да ползвам лаптопа, и не издържах на звука от там затова си преместих Xonar U7 на лаптопа. Не съм търсил за вътрешни звукови карти, но е възможно (даже сигурно) за цената на Xonar U7 да има по-добри, но тъй като са вътрешни не на всеки компютър ще може да се сложат, камо ли на лаптоп.

Предполагам Night_Raven ще има да добави нещо важно към темата, което аз съм изпуснал да спомена. :)

Сподели другаде

Благодаря за отговорите.Тъй като гореспоменатите системи са малко трудно откриваеми засега съм се спрял на Edifier R1600T III.

Тъй като остава свободна част от бюджета искам да попитам заслужава ли си да вложа пари във външна звукова карта например Xonar U7 за която съм чел ревю тук :)

Отново да спомена да не очакваш някаква огромна мощност от въпросните колони. Също така не очаквай някакви дълбоки ниски честоти от 4,5 инча говорител. Това е Edifier, така че качеството на звука няма как да е лошо, просто да не се настроиш за някакъв дискотечен звук. :)

Дали има смисъл от допълнителна звукова карта наистина зависи каква точно ти е звуковата карта. По-вероятно е да няма нужда, но ще е сигурно, ако кажеш каква е, за да се прецени по-точно за конкретната ситуация.

Колегата в общи линии е обяснил положението какво е. Само ще внеса една лека корекция, че усилвателят за слушалки в Xonar U7 захранва оптимално до 150 ома съпротивление, не 200.

Не съм търсил за вътрешни звукови карти, но е възможно (даже сигурно) за цената на 

Xonar U7 да има по-добри

Зависи за какво е нужна звуковата карта. Ако е нещо по-конкретно, да, може да се намери вътрешна карта, която да се справя също толкова добре за по-малко парички.

Ако се търси нещо универсално като U7, което да има от всичко, тогава по-скоро не, за тези пари няма да се намери нещо толкова добро. Т.е. има добри аналогични решения (като възможности и качество), но цените им са по-високи. Xonar U7 успява да удари страхотен баланс и съотноешение цена/възможности/качество.

Сподели другаде

Пожелавам успех, на avatar1989 със намирането на подходящо оборудване, а аз си избрах това от предложенията на Night_Raven  http://www.technopolis.bg/bg/PC-Speakers/PC-Speakers-EDIFIER-R1700BT-2-0/p/526033, не е много мощно, но видях, че повечето му предложения са на Edifier, значи марката трябва да е стабилна.

Сподели другаде

Става дума за лаптоп Toshiba C55-A-1NU.Звуковата карта е на IDT.

Зависи каква музика слушаш и в какъв формат. Например, ако слушаш семпла музика от рода на хип хоп, хаус, дръм енд бейс/дъбстеп и други подобни, няма особен смисъл от Xonar U7. Също така няма особен смисъл от нея, ако слушаш музиката в по-нискокачествени формати като MP3 с нисък битрейт или YouTube/Vbox7. Ако обаче слушаш по-разнообразна музика и особено класика, джаз, соул, рок и други по-комплексни жанрове, и ги слушаш по-висококачествени формати (т.е. lossless), тогава мисля, че има полза от някаква по-хубава звукова карта.

Поне това е моето мнение. Не се ангажирам да гарантирам на 100%, че конкретно в твоя случай ще има осезаема разлика, защото слухът и вкуса на всеки са различни.

Пожелавам успех, на avatar1989 със намирането на подходящо оборудване, а аз си избрах това от предложенията на Night_Raven  http://www.technopolis.bg/bg/PC-Speakers/PC-Speakers-EDIFIER-R1700BT-2-0/p/526033, не е много мощно, но видях, че повечето му предложения са на Edifier, значи марката трябва да е стабилна.

Радвам се, че си се ориентирал към Edifier. Ще е добре, ако могат да ти ги пуснат, за да ги чуеш. Не би трябвало да възразят. А и да възразят, това е твое право. Само да не стане така, че да отнеме един час, докато намерят кабели, музика и т.н., за да ти ги демонстрират. Хич не са подготвени като цяло.

Колкото до Edifier, да, това е доста сериозен производител. Не че няма и други доста дорби като Microlab и Sven, но Edifier е определено най-сериозният производител, когато става въпрос за компютърни колони.

Аз самият исках да си взема R2800 на Edifier, но явно са модел само за Русия и Азия, което е обидно. Ще си платят за това пренебрежение, когато планът ми влезе в сила и установя световно господств... Хм! Казах твърде много. Ще спра дотук.

Сподели другаде