Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте, пак съм аз със моите въпроси, търся буфери ще искам да ги включа към компютъра и да пускам музика естествено, но не знам какво трябва да им се гледа и т.н, до 200 лева, понеже парите не са малко искам да взема нещо което ще ми върши работа не да шуми, бръмчи и всякакви такива работи, сега съм със колонки, но звука който могат да ми дадат не ми харесва искам нещо по силно да се чува от далече.

Сподели другаде

• Отговори 49
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Не ми харесват предложените, сега съм със http://www.technopolis.bg/bg/PC-Speakers/PC-Speakers-GENIUS-SP-S110/p/561787 , искам нещо като това  http://www.technopolis.bg/bg/PC-Speakers/PC-Speakers-HERCULES-XPS-5-1-70-Slim/p/585806

Сподели другаде

Преди време имах Luxeon 2.1 свиреха доста прилично за цената си, Luxeon 2.1, модела е същия, но ги няма в наличност, ако си ги намериш на старо. Друго, което бих препоръчал е системите 2.1 на Edifier, но не са много мощни.

Сподели другаде

Аз предложения мога да дам, не е проблем. Въпросът е, че искам да съм сигурен, че съм разбрал какво искаш. Ако ще ползваш колоните изцяло или основно за музика, е по-добре да са 2.0 или 2.1, защото ще предлагат по-високо качество на звука, а съраунд не е нужен за музика. Комплект 5.1 за същите пари няма как да предлага същото качество за същите пари. Така че кажи дали искаш многоканален звук за филми и/или игри или не ти е нужен, за знам към кои модели да те насоча.
Сподели другаде

За игри не ми трябва, ще ги ползвам за слушане на музика и филми от компютъра, главната идея е по празниците на надуя музиката, ако мога така да се изразя.

Сподели другаде

В такъв случай по-добре е да се насочиш към 2.0 или 2.1 комплекти. За тези пари няма да намериш нещо мощничко и добро в 5.1 вариант.

Ако можеш да прехвърлиш леко бюджета от 200 лева и можеш да го разшириш до към 250, бих предложил Edifier Studio 6 Plus (още известни като R2600+). Не знам дали ще могат да се намерят, но ако успееш, ти се гарантира качествен и силен звук. Никой друг комплект от долуизброените няма да ти даде такава мощност (124 вата). Колоните обаче са и малко по-големи, ако бюрото ти е по-малко, можеш да не успееш да ги събереш.

Други предложения са Edifier R1600T III, R1700BT, R1800T III. Вторият модел може да надвиши леко бюджета, но разполага с Bluetooth. Като цяло тези модели са изключително сходни, като по-високите са леко по-мощни. Мощността ще е значително по-ниска (някъде около 60-ина вата). Качеството ще е по-ниско, но пак ще е доста добро за такъв размер на колоните. Това обаче може и да е плюс, ако мястото е ограничено.

Ако искаш да имаш малко повече ниски честоти заради филмите, можеш да погледнеш Edifier C2XD, в който комплект има и отделен ресийвър за цифров сигнал, което в някои ситуации може да е полезно. По-евтина алтернативи са Edifier M3280BT, които също са с Bluetooth, и Microlab FC530U. Не са нещо кой знае какво, но би трябвало да имат доста приличен звук и мощност за парите си.

Други предложения са Fenda T-80U и Fenda T-400X. Първите са без отделен събуфър, но имат по-добри нискочестотни говорители. Вторите са по-тънки сателити, а за ниските използват събуфър. Като цяло за цените си предлагат доста добра мощност, но не очаквай толкова качествен звук, колкото биха ти предложили колони на Microlab и особено Edifier. Тези ги предлагам, ако те вълнува повече мощността отколкото качеството и/или искаш нещо, което да изглежда по-внушително.

Сподели другаде

Значи да разбирам, че 2.1 ще ми предостави по силна музика от 5.1 така ли ? Защото са ми казвали, че колкото повече колони са толкова по силна музика.

Сподели другаде

Не съм казвал, че 2.1 система е равностойна на по-силен звук.

Да, повече колони означава като цяло по-силен звук (ако са еднакви), но има значение и за какви колони си говорим. Ако сравним Studio 6 Plus, които общо са 124 вата, с да речем Logitech Z506, които са 5.1 и общо 75 вата, то е ясно, че първите ще са по-мощни.

Това, което се опитах да кажа, е че за дадена сума пари ще се купят по-качествени и/или мощни 2.0/2.1 колони отколкото 5.1. Повече колони води до по-висока цена.

Сподели другаде

А каква е разликата между предложените и това http://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=21004732, смисъл на тази ще мога ли да я ползвам и за друго или е само за ужасно силна музика ?

Сподели другаде

Това което си показал по-горе е професионална тонколона за сцени, зали, дискотеки и т.н. За нея трябва крайно стъпало за да я захраниш, тъй като тя е пасивна. С тия системи 2.0 2.1, 5.1 и 7.1 няма да изкараш кой знае колко силен звук, по-горе ти дадох уредба 2 по 200RMS с нея ще клатиш панела у вас. Аз имам по-слабия модел, който е 2 по 65RMS и съм доста доволен, какво остава за 200 вата на канал. Ако не ти харесва има и други марки/модели и т.н. 

Системите не са проектирани за "джангър", така че не очаквай много от тях. 

Сподели другаде

Добре много ми помогнахте, да разбера що годе за какво иде реч, спрях се на това, ако може да кажете последно мнение спрямо нея знам, че е 500w,но мисля, че ще вади добро качество  https://www.technomarket.bg/products/09142061/lg-cm-4350

Сподели другаде

А каква е разликата между предложените и това http://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=21004732, смисъл на тази ще мога ли да я ползвам и за друго или е само за ужасно силна музика ?

Като за начало въпросната колона е една бройка. Също така си говорим за пасвина колона, което означава, че ще ти е нужен удачен ресийвър/усилвател, за да я захраниш. Към това можем да добавим и факта, че става въпрос за колона, която е проектирана да се използва в клубове, дискотеки и други подобни, т.е. цели се сила на звука, не качество. Отделен е и въпросът, че това е излишна мощ за домашни нужди.

Добре много ми помогнахте, да разбера що годе за какво иде реч, спрях се на това, ако може да кажете последно мнение спрямо нея знам, че е 500w,но мисля, че ще вади добро качество  https://www.technomarket.bg/products/09142061/lg-cm-4350

Колкото до въпросното предложение на LG, то посмъртно не може да достигне 500 вата. Може да не е слабо откъм звук, но да изкара 500 вата е абсурд.

Всички подобни „Hi-Fi“ системи са проектирани да са цветни, лъскави и да има светлинки, за да се радват децата. Реалната мощност е винаги по-ниска от това, което пише в характеристиките. Качеството на звука е заебано.

Ако ти трябва нещо, което просто да вдига шум и да изглежда като циганска сергия, ще ти свърши работа. :)

Точно тези системи са проектирани за „джангър“ според мен.

Сподели другаде

Добре много ми помогнахте, да разбера що годе за какво иде реч, спрях се на това, ако може да кажете последно мнение спрямо нея мисля, че 500w са ми напълно достатъчни https://www.technomarket.bg/products/09142061/lg-cm-4350

Реалната мощност на уредбата е 260RMS, за качество на звука и функции не мога да кажа нищо.

Всички подобни „Hi-Fi“ системи са проектирани да са цветни, лъскави и да има светлинки, за да се радват децата.

Новите уредби не отричам, че са пародии и боклуци, но за старите мнението ми е съвсем друго.

Сподели другаде