Jump to content

Препоръчан пост

Няма значение дали е USB или не, въпроса е, че искам да мога да го регулирам от microphone boost защото сега с вградения от камерата не става, ще го ползвам за стриймване, и не искам да пръщи, а само да се чува като говоря за бюджет не знам защото не знам колко се продават за това което ми трябва, но да кажем 10-20, не знам ?

Сподели другаде

За тези пари изборът не е малък, но всички микрофони са общо взето еднакви. Пробвал съм няколко и разлики не съм усетил. За стрийм всичките са еднакво неподходящи, защото са omni-directional, т.е. приемат звук от всички посоки.

Ако използваш колони за озвучаване, ще е задължително да активираш Acoustic Echo Cancellation и Noise Suppression в настройките на звуковата карта, за се приложат алгоритми за изчистване на шума в стаята и елиминиране на звука от колоните.
Ако използваш слушалки, няма да има нужда от Acoustic Echo Cancellation, но Noise Suppression може да остане полезна, макар до (много) по-ниска степен, ако стаята е тиха.

За по-добри резултати е желателно микрофонът да е максимално близо до устата, за да се елиминира ехо ефектът заради стените в стаята, особено ако са в близост до микрофона и/или тя е малка. Колкото до настройките в панела на Realtek, избягвай да използваш Boost опцията, ако е възможно. Първо опитай да завишиш нивото на запис на максимум. Ако не е достатъчно, едва тогава активира boost на +10dB и отново си поиграй със плъзгача за нивото на запис. Ако все още е слабо, можеш да опиташ boost на +20dB, а +30dB остава за краен случай. Този boost може да повишава нивото на запис, но повишава и нивото на шума, което пък не е желателно. Можеш да си поиграеш и с Noise Suppression опцията, ако ще ползваш boost.

Предложения за микрофон е малко трудно да дам, защото хем са адски сходни като качество на запис, хем не е сигурно кои модели ще са налични при теб.
Лично аз съм с този. Спрях се на него поради две причини: 1) тайничко се надявах да е по-добър (макар да се съмнявах силно), защото някои от колоните на SPEEDLINK са ме изненадвали с доста добър звук за парите си и 2) изглеждаше по-добре и поставката/основата му е по-тежка и стабилна. Преди време го имаше само в Технополис. Все още го има там, но за други магазини не знам.

Алтернативен вариант е микрофон-щипка като този или този. Първият го има на същата цена отново в Технополис. В други магазини не съм проверявал. Вторият го има в JAR Computers.

Хубавото на тях е, че заради щипката могат да бъдат по-близо до устата, но пък за тези пари ме съмнява да са особено добри и да прихващат повече механичен шум от дрехи и кабел, така че не се наемам да препоръчвам нищо конкретно.

Сподели другаде